Як почати ранок?

Як почати ранок?

Про людину, у якої поганий настрій, то кажуть: «не з тієї ноги встав». Як же організувати свій ранок, щоб весь час вставати з тієї ноги, щоб гарний настрій і удача супроводжували весь день?

Як почати ранок - поради

Будувати свій день треба починати з моменту прокидання. Звичайно, в ідеалі потрібно прокидатися самому, відмінно виспатися і в один і той же час. Але в житті це рідко у кого виходить. Трохи полегшити процес підйому може допомогти режим, але навчитися прокидатися самостійно в потрібний час все одно дуже складно. Фізіологи радять не користуватися будильником з різким і деренчливим звуком, - він є додатковим стресом для організму, якого насильно виривають з сну. Краще поставити улюблену мелодійну музику. З приводу того, вставати чи відразу або дати собі поніжитися, потрібно вирішувати індивідуально. Головне - не заснути знову.

Другий неодмінний атрибут «бадьорого ранку» - холодна вода. Вода дає бадьорість, покращує роботу імунної системи, підвищує настрій. У свій ранковий ритуал неодмінно потрібно включати процедури з холодною водою. Виберіть саме те, що вам до душі. Це можуть бути холодні обливання і інтенсивні розтирання, контрастний душ, або модна зараз буддійська методика «108 кроків по струмку». Робити це потрібно так: пускайте в ванну сильний струмінь холодної води, щоб вийшов «струмок», і шльопаєте по ньому 108 раз. Не забудьте потім гарненько розтерти ступні і потопати ногами, щоб вирівняти температуру тіла.



Дуже часто доводиться чути про користь ранкової зарядки. Але фізіологи наполягають на тому, що інтенсивні фізичні вправи, поки організм ще повністю не прокинувся, не принесуть користі. Чи потрібна в такому випадку зарядка? Потрібна. Але ваше завдання - просто розім`яти м`язи, прокинутися, зарядитися бадьорістю. Можна зробити невеликий комплекс дихальних і розминок вправ, а можна просто трохи потанцювати під швидку музику.

Сніданок. Не перевантажуйте організм з ранку важкої і смаженої їжею. Не треба смажити яєчню з ковбасою, краще з`їжте кашу. Якщо лінь варити, то можна скористатися кашами з пакетика, вони не такі корисні, як ті, що ви готуєте самостійно, але в будь-якому випадку краще смаженої ковбаси. Підійдуть на сніданок мюслі, фрукти, кисломолочні продукти, йогурти, сир.

Але найголовніший секрет того, як правильно почати ранок, на думку психологів, полягає в тому, щоб отримувати задоволення від усього, що ви робите. Тільки те, що в радість, принесе вам користь і гарний настрій. Уникайте вранці будь-якого інформаційного негативу. Не дивіться новини і не читайте їх в Інтернеті. Якщо не можете обійтися без інформації, то подивіться краще музичну або розважальну програму, поспілкуйтеся в Інтернеті з друзями, почитайте цікавий журнал, в якому немає кримінальної або політичної хроніки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!