Як розбудити дитину?

Як розбудити дитину?

Пробудження вранці складний процес для будь-якої людини, не кажучи вже про малюка, якому належить покинути теплу ліжечко. А часто трапляється, що батьки поспішають і підганяють дитину швидше вставати, в результаті настрій псуватися у обох. Треба так починати свій день, щоб він став приємним для всієї родини. Розглянемо, як розбудити дитину, щоб це було безболісно. 

ранковий підйом

Щоб ранковий підйом був приємним:

  • Не можна будити дитини різко. Так як під час сну функції в організмі сповільнені, буде потрібно якийсь час для того, щоб дитина прокинулася. Не рекомендується відразу ж включати світло в кімнаті і не вимагати від малюка миттєвого підйому. 
  • Мама або тато повинні підійти до нього і лагідно його обійняти, діти це дуже люблять. Можна погладити ніжку або ручку, легкі дотики розбудять дитину, і він поступово буде переходити від сну до активного дня.
  • Для того щоб швидше прокинутися рекомендується зробити легкий масаж, для цього треба взяти долоньку малюка і масажувати його пальчики, або своїми пальцями акуратно помасажувати мочку вуха, можна навіть злегка його полоскотати. Від цих дотиків дитині буде легше прокидатися. Виконуючи такі дії, ви будете знати, як будити дитину, не заподіявши йому незручності.
  • Придумайте для нього який-небудь стимул. Якщо дитина відвідує дитячий садок, дозвольте взяти йому з собою улюблену іграшку або книгу. Часто вранці для діток показують мультфільми, тому можна запропонувати йому його подивитися або поставте його улюблену дитячу пісню. 
  • Приготуйте для нього невеличкий подарунок і запропонуйте, щоб він його пошукав. 
  • Треба постаратися частіше посміхатися і ласкаво розмовляти з дитиною і не варто з ним сперечатися через дрібниці. 
  • Якщо це вихідний день, і ви нікуди не плануєте йти, чи варто будити дитину. Краще надайте йому можливість поспати зайві півгодини.

годування малюка

Часто годують мами запитують про те, чи треба будити для годування дитини. З цього питання існують дві точки зору фахівців. Одні з них вважають, що робити це необхідно строго по годинах, інші вважають що, якщо дитина спить, цього робити не варто, так як малюк сам знає, коли йому потрібно їсти. Насильницькі дії в таких випадках не бажані. Якщо сон малюка перерветься насильно, він буде вередувати, а у грудях засипати, доведеться постійно його торсати і годування перетвориться в тривалий процес, а в результаті дитина і не виспиться і не наїсться. Тому ви повинні самостійно визначитися в тому, чи потрібно будити дитину.

Кілька правил для хорошого сну



Іноді бувають ситуації, коли дитина не спить вночі, а вдень спить. Багато мам цікавляться, що ж в цьому випадку робити і чи можна будити дитину. У такій ситуації слід добре попрацювати. Треба приділити йому максимально багато уваги в денний час, постаратися відволікати його, грати і розмовляти з ним. Не рекомендується грати в активні ігри після заходу сонця, а перед сном викупати його в заспокоюють травах, під подушечку можна покласти висушений хміль. Але, перш ніж робити які-небудь дії, слід проконсультуватися з лікарем. 

Для спокійного сну необхідно щоб:

  • білизна завжди було свіжим і м`яким;
  • одяг був просторою і з натурального матеріалу;
  • температура в приміщенні була 18 градусів;
  • ліжко була комфортною.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!