» » » » Як вкласти спати?

Як вкласти спати?

Як вкласти спати?

Щоразу укладання дитини перетворюється на ритуал з елементами трагедії? А може, Ваш малюк просто не розуміє, що пора спати? У даній статті Ви дізнаєтеся про різні способи того, як вкласти дитину спати.

Сон для дитини дуже корисний в будь-якому віці, але ні для кого не секрет, що часом укласти його - не таке просте завдання. А над тим, як вкласти спати дитину вдень, б`ються безліч батьків і часом просто опускають руки.

Як правильно укладати дитину спати

  1. Треба дотримуватися режиму сну, укладати спати чітко в один і той же час.
  2. Необхідно виробити в дитині стимул до засипання. Для цього треба скласти відповідну вашому малюку низку ритуалів перед засинанням.
  3. Ритуали сну слід виробляти з самого раннього віку, - це в подальшому позбавить Вас від важких засипання.
  4. Місце для сну повинно бути постійним, і воно не повинно містити відволікаючих речей. Матрац і подушка повинні відповідати віку і фізіології Вашої дитини.
  5. У кімнаті не повинно бути жарко, забезпечте комфортний температурний режим (18-20 ° С). Духота теж не сприяє здоровому сну, забезпечте доступ свіжого повітря в кімнату.
  6. Не давати грати в активні ігри ближче до сну і в ліжку. Ліжко має асоціюватися виключно зі сном.
  7. Не укладайте дитини спати в повній тиші і темряві, інакше він буде прокидатися при будь-якому шереху, а це дуже незручно. Адже якщо дитина спить вдень, то Ви не зможете нічого робити по дому. Та й потім, в садку він не зможе спати.
  8. Не використовуйте підбадьорливі запахи перед сном, будь то косметичні засоби або їжа.
  9. Намагайтеся так скласти день малюка, щоб він сильно не перевтомлюватися, так як дуже втомленому дитині складніше заснути. Щоб дитина сильно не втомлювався, додайте денний сон.
  10. Формуйте у дитини позитивне ставлення до сну. Це можна робити, кажучи про добрих снах, або про те, що Ви після сну будете робити багато приємних речей.

Ритуали засинання: як вкласти спати

Ритуали сну - це спеціальні прийоми, які дозволяють виробити у дитини установки на сон на рефлекторному рівні. Для цього кожен день за 40-30 хвилин до сну проводите одні й ті ж процедури і маніпуляції в певній послідовності, що буде готувати дитину до сну. До ритуалам засипання відноситься:

  1. Ванна з заспокійливими маслами.
  2. Легкий масаж, погладжування перед сном, чухання спинки.
  3. Навіть задергіваніе фіранок на вікні для дитини може стати сигналом "пора спати".
  4. Казки перед сном, при цьому дуже творчо підійдіть до оповідання. Попросіть закрити очі і уявляти картини на основі того, що Ви говорите. Нехай дитина буде головним героєм казки та інше. Розповідати необхідно викрадачів, спокійно, тихим голосом, щоб дитина вслухався, заспокоївся, зачаївся. Не варто вибирати розбурхує сюжет.
  5. Напеваніе пісеньок, колискових ніжним тихим голосом.
  6. Є певні продукти, які допомагають заснути, це теж може бути частиною ритуалу. До них можна віднести тепле молоко з печивом, банани та іншу їжу, багату складними вуглеводами.
  7. Спеціальна іграшка для сну. Щовечора, вкладаючи її спати, дитина засинає з нею в обнімку, і вона буде його заспокоювати перед сном.
  8. Якщо у Вашого малюка є нічні страхи, то варто включити в ритуал захисні амулети від всякої нечисті, можна навіть спорудити їх разом з дитиною і щоночі ставити біля ліжечка.


Однак кожній дитині підходять різні маніпуляції. Виберіть те, що вважаєте за потрібне, додайте що-небудь від себе, адже хто, крім Вас, може знати, що заспокоює Вашого малюка? Деякі діти і самі створюють такі ритуали для себе, які є для Вас знаком того, що малюк хоче спати. Звертайте на них увагу і використовуйте правильно. Головне при цьому - пам`ятати, що регулярність і точність повторення - обов`язкова вимога, що веде до ефективності ритуалів.

Крім того, при наявності таких ритуалів, Вам буде легше вкласти дитину, якщо у нього щось сталося, він засмучений, хворий і так далі.

Як вкласти спати дитини днем



Денний сон дуже корисний малюкам, так як під час нього відновлюються сили, зникає втома, малюк прокидається відпочив і готовий до подальшого пізнання світу. Перед денним сном ритуал можна скоротити, але залишити елементи вечірнього ритуалу, наприклад, іграшку для сну, задергіваніе штор і т.д. Починати ритуал можна хвилин за 20-15 до сну. Якщо дитина чинить опір, ні в якому разі не нервуйте, будьте спокійні і дотримуйтесь ритуалу.

Як укласти новонародженого спати

Діти добре засипають під час годування, тому часто мами годують дитину, лежачи в ліжку, щоб не розбудити його під час перекладання дитини в ліжечко.

Ще один із способів того, як вкласти спати немовляти, є заколисування. Однак часто буває, що звикнувши до нього, дитина прокидається серед ночі, щоб його знову похитали. Плюс до всього, діти швидко ростуть, і незабаром качати на руках малюка Вам стане важко, а в ліжечку або в колясці він не зможе заспокоїтися. Тому, перш ніж постійно заколисувати малюка на руках або в ліжечку, гарненько зважте за і проти. Краще не присипляти дитину укачиванием, а тільки заспокоювати його таким чином. А щоб він заснув, використовувати ніжні і повільні погладжування.

Тепер Ви знаєте, як правильно укладати спати свого малюка. Намагайтеся не порушувати режим сну дитини, щоб спростити собі задачу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!