» » » Як назвати вірш?

Як назвати вірш?

Як назвати вірш?

Про ази поетичної творчості ми вже писали в статті Як написати вірш. А як назвати вже написаний вірш? Для деяких поетів назву своїх творінь не має особливого значення. Інші неодмінно хочуть озаглавити його, тому і розмірковують, як назвати вірш, щоб це було оригінально і в той же час відображало зміст написаного.

Давайте подумаємо разом, від чого відштовхуватися, придумуючи назву для вірша.

  • Вірші-присвяти можна назвати одним словом, що позначає ваше ставлення до того, кому присвячено вірш. Коротко і ясно: «Мама», «Улюблений», «Нареченій», «Моя люба», «Другу» «Подрузі», «Незнайомка» і так далі. Можна назвати вірш ім`ям його головного героя. А якщо не хочете розкривати ім`я, візьміть приклад з класиків і дайте назву за ініціалами імені: «А. П *** »(Олександр Пушкін).
  • Назва філософських віршів зазвичай відображають стан автора в момент написання вірша або загальний настрій самого творіння: «Роздуми», «Про головне», «Тривожна», «Про любов», «Щастя».
  • Пейзажна лірика вимагає особливого підходу в найменуванні. Тут головне - підібрати цікавий і звучний епітет. Наприклад, не просто «Ранок», а «Світанок, оповитий туманом» або «Ласкаве ранок», «Сонячний ранок».
  • Патріотичні вірші найчастіше мають короткі ємні назви: «Герой», «Батьківщина», «Моє місто», «Моя країна».
  • Непевний дати назву вірша, назвіть його просто першими рядками першого чотиривірші. До речі, безіменні вірші класиків відомі саме в такому варіанті.
  • Якщо вже зовсім нічого не приходить в голову, то озаглавьте своє творіння як «Без назви» або «Безіменне».


І головне - відмовтеся від пафосності. Пам`ятайте, що стислість - сестра таланту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!