» » Як назвати корабель?

Як назвати корабель?

Як назвати корабель?

Згідно приказці «Як ви судно назвете, так воно і попливе», люди намагаються давати своїм яхтам, човнам і кораблям імена, які б тримали їх на плаву. Адже нікому не хочеться повторити долю «Титаніка».

У цій статті буде розказано, як назвати корабель.

Варіанти назв кораблів

Вибираючи назву свого корабля, слід подумати про ваше ставлення до нього. Його можна назвати урочисто - «Перемога», «Грація», «Тріумф», лякаюче - «Тигр», «Мефістофель», «Морський диявол», забавно - «Кіт», «Інтелектуал», «Гоша». Тут потрібно визначитися з тим, з чим асоціюється у вас корабель і яким ви хочете його бачити, тоді назва спливе в голові немов за помахом чарівної палички.

Якщо хочеться віддати данину традиції предків, які називали свої кораблі на честь богів, вважаючи, що вони будуть зберігати судно в море, слід звернутися до відповідної літератури і підібрати щось з міфології. Однак хорошим рішенням буде назвати свій корабель «Посейдон», «Зевс», «Гермес» або "Ніка" (богиня перемоги), тоді він точно не піде на дно.



Можна також назвати свій корабель в честь якого-небудь святого, який буде охороняти його. Наприклад, «Святий Андрій», «Святий Георгій», «Михайло».

Можна звернутися до історії і доглянути для свого судна яке-небудь прославлене назва - «Швидкий», «Бойовий», «Бідовий», «Блискучий», «Буйний», «Нещадний», «Безстрашний», «Богатир», «Цесаревич» , «Ретвізан», «Імператор Олександр III», «Перли», «Князь Суворов», «Боярин», «Слава», «Баян», «Варяг», «Аскольд», «Новік», «Смарагд».

Непоганим варіантом буде назвати судно в честь міста, в якому ви народилися або живете. А можливо, ви бували в якомусь місті і вам він запав у душу, тому можна сміливо скористатися цією назвою. Деякі називають корабель на честь коханої: їй буде дуже приємно, більш того, ви зможете привнести у відносини більше романтики, адже дама буде пишатися тим, що її ім`ям названо корабель.

Відвідайте також наш розділ - Розваги.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!