» » » Що таке поезія?

Що таке поезія?

Що таке поезія?

У тлумачних словниках термін «поезія» визначається, як особливий спосіб мовної організації, як словотворчість, має художній сенс і значення. Воно і вірно, адже саме слово походить від грецького «створення, творчість». Наприклад, «Поезія Пушкіна і Лермонтова - великих художників слова».

поетична мова

Як додатковий захід людської мови, поезія (вірші) володіє деякими параметрами, їй властивими: римою і ритмом, метром і розміром. Іноді кордону поезії і прози досить відносні (вільний вірш, вільний вірш) і зрозумілі тільки шанувальникам віршування.

Термін «поезія» часто вживаним в переносному і метафоричному сенсах і означає красу, витонченість викладу або опису будь-якого предмета або явища. Наприклад: «У його промовах - суцільна поезія!».

різноманіття вживання



Термін «поезія» варто розуміти не тільки, як вид мистецтва. У сучасному світі безліч поетичних текстів, що не володіють високою художністю: наприклад, реклама в віршах. А в історії відомі приклади викладу наукових трактатів поетичною мовою. Так що сам термін, безумовно, виходить за рамки чистого мистецтва в повсякденне перебування.

Простими словами

А якщо говорити про те, що таке поезія, простими словами, то можна відзначити її стислість, ліричність, недомовленість. Адже вірш - це не тільки заримована проза, розбита на рядки. Воно чіпає нас за живе, змушує співпереживати ліричному героєві, відчувати. Таким чином, можна сказати, що поезія - це душа, одягнена в віршовані рядки!

Ще про поезію читайте в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!