» » » Для чого потрібні вірші?

Для чого потрібні вірші?

Для чого потрібні вірші?

Ці римовані рядки, звані поезією, напевно, відомі кожному з самих «молодих нігтів». У дитячому садку діти вчать вірші, щоб прочитати їх на свята, в школі вивчаються найбільші поети всіх часів і народів, в юності і зрілому віці прийнято вітати один одного в поетичних формах: з днем народження, з Різдвом, зі святом Перемоги і багатьма іншими.

Для чого ж людям потрібні вірші? Питання, швидше, риторичне. Лірична поезія - концентровані емоції і почуття, які поет вихлюпує на читача або слухача, змушуючи співпереживати. Кажуть, що в кількох поетичних рядках справжній поет здатний висловити весь навколишній світ, переломив його крізь призму власного сприйняття дійсності. Тому для пише вірші є способом самовираження, виявлення творчого начала, виплеск творчої енергії.

Хороші вірші - як бальзам на душу і для вдумливого і відчуває читача. Як то кажуть, що читач не може висловити словами, то за нього скаже поет. Може бути, навіть несвідомо підбере потрібні рими і слова, оригінальну ритміку і стиль. І вірші звучатимуть, як мелодія.

Може бути, тому між поетом і читачем виникає якась ментальна зв`язок, симбіоз, без якого ні перший, ні другий не змогли б існувати.

Ще про поезію читайте в статті Які бувають вірші.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!