» » » Як швидко вивчити вірш?

Як швидко вивчити вірш?

Як швидко вивчити вірш?

Якщо у Вас виникають труднощі з запам`ятовуванням інформації, наприклад, Ви не можете вивчити вірш, то пропонуємо Вам кілька способів для кращого запам`ятовування. Ці відомості стануть в нагоді не тільки школярам і студентам, а й дорослим людям, адже всім колись доводиться запам`ятовувати якусь інформацію. Ви зможете простіше виступати з доповідями, презентаціями та т. Д.

Як швидко вивчити вірш: способи

Спочатку спробуйте визначити, який канал сприйняття інформації у вас розвинений найкраще: візуальний, аудіальний або кінестетичний. До якого типу людей ви ставитеся? Візуали найкраще запам`ятовують зорові образи, аудіали - слухові, кінестетики спираються на свої відчуття. Визначити Ваш тип можна простим методом. Дайте відповідь на таке питання: як ви зазвичай запам`ятовуєте незнайомий номер мобільного телефону? Дивіться на нього кілька разів (візуал), вимовляєте вголос (аудіал), переписуєте своєю рукою на папірці (кінестетик) .Якщо Ви визначили свій домінуючий спосіб засвоєння інформації, то використовуйте його найбільш активно. Як можна швидко вивчити вірш? Для найкращого запам`ятовування віршів та іншої інформації рекомендується використовувати всі 3 канали сприйняття.

  • Візуальне сприйняття. Тут використовується зорова пам`ять. Уважно прочитайте вірш кілька разів. Вдумуйтеся в сенс слів. Візуалам добре у всіх деталях представляти картини, які описані у вірші.
  • Аудиальное сприйняття. Читайте вірш вголос кілька разів. Ви можете записати свій голос на плівку, скористатися аудіозаписом професійного читця або попросити друга почитати вам вголос.
  • Кинестетическое сприйняття. Прочитавши вірш, перепишіть його своєю рукою на окремому аркуші. В даному випадку працює моторна пам`ять. Надалі вчіть вірш не по книзі, а по написаному вами листочку. Якщо Ви можете уявити відчуття, описані у вірші, то зробіть це. Наприклад, якщо вірш про зиму, відчуйте, як Вам холодно і т.д. Спробуйте вибудувати асоціативні ряди подій вірші.

Для більш ефективного запам`ятовування вірші вирівняйте ці три способи.



Як дуже швидко вивчити вірш? Деякі радять не промовляти вірш, а пропевать його. Мелодію можете придумати самі. Коли будете вчити вірш, то повторюйте кілька рядків, що не дивлячись на папірець, потім додайте до них нові і повторюйте їх разом з попередніми. Таким чином Ви вивчіть весь вірш.

Як швидко вивчити english вірш, тобто, вірш англійською мовою? Природно, треба знати переклад вірша, тому заздалегідь подивіться в словнику значення всіх незнайомих слів. Коли будете вчити, подумки переводите те, що Ви говорите. В іншому дійте, як при заучуванні російського вірша.

Багато хто відзначає, що якщо повторити вивчений вірш безпосередньо перед сном, то на ранок він відскакує від зубів. Спробуйте і цей спосіб. Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!