» » » Як вивчити пдд?

Як вивчити пдд?

Як вивчити ПДР?

Без сумніву кожному водієві потрібно знати правила дорожнього руху напам`ять. Звичайно, з часом, у міру накопичення водійського стажу, все правила будуть виконуватися на «автоматі» - на підсвідомому рівні, однак, щоб домогтися цього, починаючому водієві дуже важливо знати їх. Адже це не тільки запорука успішної здачі іспитів в ДАІ, але і гарантія вашої безпеки на дорозі.

Вивчайте друковану літературу



Багато починаючі водії замислюються над тим, як швидко вивчити ПДР. Вкрай важко доводиться тим людям, яким складно запам`ятовувати дуже великий обсяг інформації, а особливо за невеликий проміжок часу. І все ж швидко вивчити правила дорожнього руху під силу кожному. Потрібно тільки знати, як правильно їх вчити. Давайте розглянемо процес запам`ятовування ПДР більш докладно. В першу чергу слід зазначити, що для того щоб вивчити правила, необхідно завжди мати їх у себе під рукою. Не треба розлучатися з ними ні на хвилину. Адже ніхто не знає, коли у вас з`явиться хоча б п`ять хвилин вільного часу, які ви зможете приділити дорожнім правилам. Під час вивчення знаків, постарайтеся провести якусь асоціацію зображення на знаку з його дослівним назвою, це допоможе вам швидше згадати всі особливості даного знака.

Переглядайте зображення дорожніх ситуацій



Варто зауважити й те, що всім, хто поставив собі за мету вивчити ПДД, потрібно буде не тільки запастися їх друкованим виданням, а й мати доступ в інтернет, щоб мати можливість уточнити незрозумілі моменти. У кожної людини пам`ять працює по-різному. Так, комусь легше запам`ятовувати текст, а у кого-то дуже сильно розвинене образне мислення. Розглянемо, як вивчити ПДР людям, які мають образним мисленням. Їм набагато простіше буде вчити правила, розглядаючи картинки і приклади. Але все-таки найефективнішим способом запам`ятати правила дорожнього руху є поєднання як друкованої, так і образної інформації. Також у продажу є розширені версії ПДР, де до кожного правила є ілюстрація і докладне пояснення.

Використовуйте спеціальні програми

На сьогоднішній день існує величезна безліч різних програм і сайтів, які допомагають майбутнім водіям швидше запам`ятати ПДР. Такі програми можна легко знайти в інтернеті. Для підготовки до іспиту кращим варіантом буде використання програми, яка видає навчається дорожню ситуацію і кілька варіантів відповідей. Якщо вступник дає не правильну відповідь, програма видає помилку і призводить докладний рішення прикладу, а також витяги з правил дорожнього руху. Даний метод досить ефективний, він дозволяє добре запам`ятати правила і підготуватися до здачі теоретичного підґрунтя в ДАІ, оскільки там, на іспиті використовується ця ж програма. Слід зазначити, що якщо проходити дане тестування постійно, то правила будуть легко запам`ятовуватися завдяки зорової пам`яті. Багато майбутні водії зізнаються, що побачивши на іспиті знайому картинку, вони тут же згадували номер правильної відповіді, при цьому, не замислюючись над самими правилами.

Корисні поради, як вивчити квитки ПДР

  • Найкраще вчити інформацію потроху і з невеликими перервами. Так процес запам`ятовування проходить набагато швидше.
  • Замість простого механічного прочитання краще відводити більше часу на повторення пройденого інформації.
  • Доведено, що мозок набагато швидше запам`ятовує інформацію в ранкові години, а саме з 7 і до 12 години дня. Тому в даний проміжок часу найкраще засвоюється найбільш складний матеріал.
  • Процес засвоєння матеріалу слід розбивати на чотири етапи:
  • Перегляд всього матеріалу для загального орієнтування.
  • Виділення основних ідей, а також їх взаємозв`язку.
  • Повторення найбільш значущих фактів.
  • Складання плану відповіді, а також повторення інформації з даного плану.
  • Запам`ятайте, що найкраще починати вчити матеріал з найскладніших моментів. А то, що вчиться легко, варто залишити на потім.
  • Весь процес запам`ятовування обов`язково потрібно чергувати з відпочинком. Нехай навчання триває 40 хвилин, після чого настає 10 хвилин відпочинку.
  • Вивчену інформацію бажано детально переказувати іншій людині.
  • Не слід повторювати завчені правила в тому порядку, в якому вони дані в джерелі. Найкраще повторювати їх в різнобій.
  • І остання порада, як запам`ятати ПДР - задіяти всі три види пам`яті: зорову, моторну і слухову. Для цього потрібно читати вголос, писати і переглядати картинки. Крім цього, можна навіть малювати на великому аркуші паперу схеми дорожніх ситуацій.


  • Увага, тільки СЬОГОДНІ!