» » » Яким повинен бути водій?

Яким повинен бути водій?

Яким повинен бути водій?

Кожна професія вимагає особливих знань і умінь від людини. Професія водія - не виняток. Крім того, що необхідно вміти водити авто, потрібно також знати правила дорожнього руху, звід законів, які регулюють дорожній рух, а також мати відмінний зір і реакцію, щоб уникнути нехороших ситуацій на дорозі.

Законодавча база

Існує перелік того, які закони повинен знати водій для безпечного водіння автомобіля. В першу чергу, водій повинен бути обізнаний, якими законами, правилами та постановами регулюється дорожній рух, а також що несе за собою порушення даних правил. Головним документом для автолюбителя має бути Постанова Ради Міністрів №1090, яке знайомить з правилами дорожнього руху.

Всім відомо, що незнання закону не звільняє від відповідальності, саме тому також варто знати положення Кримінального кодексу і Кодексу про адміністративні правопорушення для того, щоб розуміти, що за собою тягне порушення ПДР. Водіям варто ознайомитися і з переліком штрафів, встановленими урядом за різні правопорушення на дорозі, а також з додатковими наказами Міністерства Внутрішніх Справ, які покликані регулювати дорожній рух в країні.

документи водія

Кожному автолюбителю також важливо знати, які документи повинен мати водій, вирушаючи в дорогу. Слідуючи останнім вказівками уряду федерації, до переліку обов`язкових документів водія входить свідоцтво про реєстрацію автомобіля, водійське посвідчення, а також обов`язковий для всіх страховий поліс ОСАГО. Довіреність на право керування автомобілем мати при собі сьогодні не обов`язково.

водійські етика



Крім того що кожен водій зобов`язаний знати правила дорожнього руху, запропоновані законодавством, також існують різні негласні особливі правила, яких слід дотримуватися хорошого водієві.

Досвідченим водіям відомо, що не завжди виходить дотримуватися офіційні ПДР, але при цьому важливо не заважати руху на дорозі. Поступатися дорогою, де є необхідність, прораховувати ситуацію на кілька кроків вперед, не додавати швидкість, коли обганяють - короткий перелік тих правил, якими керуються нормальні водії.



Також, розбираючись в тому, яким повинен бути водій, варто пам`ятати про водійських етики. Потрібно спілкуватися з іншими учасникам дорожнього руху за допомогою жестів і фар, шанобливо ставитися до співробітників ДАІ, не використовувати клаксон в житловій зоні. Все це може характеризувати водія як правильного учасника дорожнього руху.

Водій-таксист

Водій, який бажає працювати таксистом, повинен не тільки знати і дотримуватися правил дорожнього руху, але також мати і деякі інші особистісні якості для своєї професії. Існує кілька правил того, яким повинен бути водій таксі. В першу чергу, водій таксі повинен бути відмінно обізнаний про дорожній розв`язці місцевості, де він збирається працювати. Також важливо, щоб таксист був досить ерудованою людиною, так як пасажиру часто хочеться поговорити в дорозі, щоб скоротати час.

До того ж, таксист повинен бути трохи психологом, щоб вгадувати настрій пасажира: коли варто, а коли не потрібно починати розмову, коли краще включити або вимкнути музику. Ну і, звичайно ж, важливий зовнішній вигляд як самого водія, так і салону автомобіля. Якщо водій таксі добре одягнений, поголений і розчесав, а салон чистий і охайний, то думка про такий таксиста залишиться тільки найкраще, а поїздка виявиться приємною.

Офіційно немає такого переліку, який розповів би, якими якостями повинен володіти водій. Всім відомо, що хороший водій повинен бути професіоналом своєї справи - знати ПДР, орієнтуватися на місцевості і мати поняття про водійських етики. Але щоб відповідально управляти автомобілем, необхідно мати також стійке психічне здоров`я, відмінний зір і реакцію. Це допоможе уникнути негативних ситуацій на дорозі.

А також в дорозі важливо терпіння. Воно точно стане в нагоді в пробках, при спілкуванні з співробітниками дорожньо-патрульної служби та в інших неприємних ситуаціях. Крім того, хороший водій обов`язково допоможе в дорозі будь-якому іншому водієві, який потрапив в біду або не впорався з екстремальними умовами водіння.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!