» » » Як правильно розмовляти з даішниками?

Як правильно розмовляти з даішниками?

Як правильно розмовляти з даішниками?

Кожен водій має шанси коли-небудь бути зупиненим інспектором ГИБДД. Багато страшаться цього самого моменту, тому і хочуть заздалегідь підготуватися до спілкування з даішником. І до речі, правильно роблять.

Як правильно розмовляти з даішниками

Перш ніж ми розповімо вам про всіх ваших правах, обговоримо ввічливість. Як би банально це не звучало ... Якщо даішник не правий, звинувачує вас ні за що, не потрібно виходити з себе, грубити і грубіянити йому. До вас може бути застосована ст.319 КК РФ "Образа представника влади" за грубість і хамство в бік інспектора ДІБДР під час виконання ним своїх посадових обов`язків.

Спілкування з даішниками починається з того моменту, як вас зупинили. Ви не повинні виходити з автомобіля і йти на зустріч даїшнику. Спокійно сидите в машині, він до вас сам підійде. У цей час, якщо хочете, можете включити диктофон, проговорити заздалегідь справжні дату, місце і час. Співробітник ГИБДД обов`язково видається вам і на першу вимогу зобов`язаний показати своє посвідчення.

Крім того, у даішника повинен бути нагрудний знак з номером. Якщо його немає, значить цей співробітник ГИБДД вже здав зміну, він в даний момент не при виконанні своїх обов`язків, і, мабуть, вирішив підзаробити. Про це можна ввічливо поцікавитися у нього. Швидше за все він вам відповість "проїдьте".

Зауважте, повідомив інспектор причину зупинки. Він також зобов`язаний це зробити. Нехай у вас в бардачку завжди лежить остання редакція правил дорожнього руху. Якщо вас зупинили за порушення, запитайте у даішника за якою статтею він збирається залучити вас до відповідальності. Рекомендують звіряти слова, сказані даішником, з ПДР. У тому випадку, якщо порушення не відповідає ситуації, що сталася, треба ввічливо сказати це співробітнику ДАІ.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!