» » » Який штраф за тонування?

Який штраф за тонування?

Який штраф за тонування?

Літо в Росії має максимальну сонячну активність, тому потрібно захистити себе і пасажирів від задухи в машині. Але в країні, яка веде війну з тероризмом, стали забороняти тонувати вікна. Але так чи погано йдуть справи або щось можливо зробити? Все-таки є способи, як уникнути штрафу за тонування. Але для початку потрібно знати з якою проблемою ми маємо справу.

Який штраф за тонування

Технічний регламент ГИБДД на 2012-2013 роки передбачає штраф за тонування в розмірі 500 рублів. Це про те, який штраф за орендовану тонування. Додатково до цього, якщо ви відмовляєтеся зняти тонування на місці (а перевищення технічного регламенту на тонування стекол є технічною несправністю з неможливістю подальшої експлуатації), то у вас можуть затримати державні реєстраційні номери автомобіля. Варто сказати, що регламент на 2012-2013 роки практично забороняє тонування як таку. Якщо слідувати логіці технічної документації то:

  1. Можна кліть тонований плівку поверх лобового скла смугою.
  2. Можна тонувати лобове скло зі светопронікновеніем не менше 75%.
  3. Можна тонувати бічні стекла з светопронікновеніем не менше 70%.

Але проблема в тому, що показник проникнення світла навіть через незатонірованное скло становить 80-85%. Так що розрахувати тонування досить складно. Але ж водія ще чекає заборона на експлуатацію транспортного засобу, якщо немає можливості зняти тонування відразу або на авто встановлені заводські тоновані стекла.

Як уникнути штрафу за тонування

Якщо все-таки вас зупинили співробітники ДПС, то не поспішайте «домовлятися на місці», як би вам не натякали на це. Ви повинні знати, що:

Заміряти тоновані стекла співробітники ДПС можуть тільки на стаціонарному посту.

Замір светопропускаемости заборонений, якщо скло мокре або брудне. Якщо йде дощ, сніг або пилова буря - можете не турбуватися. Змусити вас помити своє авто вони не мають права.



Замір тонування проводитися в трьох точках кожного скла і тільки на обладнанні, внесеного до державного реєстру технічних засобів. Тобто, якщо вас лякають чудо-технікою «мейд ін чайна», а її немає в цьому списку, то можете сміливо їхати далі. Найпоширеніші з дозволених засобів виміру: ІСС-1, «Світло», «Блик-Н».

Замір здійснюється тільки з залученням понятих. Знайти їх - це вже проблема і обов`язок інспектора.

Датчик виміру повинен бути показаний вам для огляду. У місцях кріплення до скла не повинно бути ніяких плівок, які спотворять показники явно не на вашу користь.

Інспектор не має права затримати вас надовго без пред`явлення протоколу. Можна пригрозити йому оскарженням рішення - тоді бажання змусити вас здирати тонування зникне.

Замір стекол може здійснювати тільки інспектор технічного нагляду дорожньої поліції. Так що якщо заміряти скла на вашому авто взявся той же інспектор, що і зупинив вас, то це є порушенням. Якщо ж зупинив вас співробітник покликав колегу, то варто уточнити, чи є він співробітником технічного нагляду ДПС.

Ну і нарешті, найвеселіше: дізнатися причину зупинки. Зруйнувавши психологічний шаблон поведінки інспектора, ви економите свій час, так як в цьому випадку ви почуєте довгоочікуване «Проїжджайте!». Адже найпростіший спосіб, як уникнути штрафу за тонування, це все так знати свої права.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!