» » » Чи можна тонувати скла?

Чи можна тонувати скла?

Чи можна тонувати скла?

Коли вас зупинив інспектор ГИБДД і зміряв відсоток тонування вашого автомобіля, то вже пізно питати, чи можна тонувати скла. Звичайно можна. Головне, це зробити правильно. Пропускна здатність ваших тоноване скло повинна бути не менше 70%. Задні бічні і задні скла тонувати можна. А ось чи можна тонувати передні стекла? Можна нанести прозору кольорову плівку на верхню частину лобового скла, ширина якої не перевищує 14 см.

Деяких особливо сміливих автомобілістів цікавить, чи можна їздить на машині, светопропускная здатність стекол становить рівно 70%? Ні, так поступати не рекомендується. Адже навіть звичайне скло, абсолютно чисте, не має 100% пропускання світла. Воно приблизно на 15% краде світло. Тому додайте ці 15% до 70% тонування і отримаєте - порушення ПДР. Так що виходить допустимий відсоток - 55.

На питання, чи можна тонувати задні скла, правила відповідають, що можна, але не у всіх випадках. Якщо у вас справні бічні дзеркала, правильно налаштовані і забезпечують вам повну видимість всього, що відбувається за вашим авто, то тонувати можна.



А як же їздять ті машини, які затоновані повністю, що називається «з ніг до голови»? Виявляється, що на таку тонування мають право спеціальні служби. Але таких у наших містах дуже мало, в основному затоновані їздять ті, хто дуже сміливо йде на порушення. Насправді вони просто ігнорують закон, створюючи дуже велику небезпеку на дорозі.

За порушення правил тонування можуть оштрафувати на 500 рублів, або навіть зняти держномери. Якщо таке сталося, то у вас є рівно добу, щоб усунути порушення, тобто зняти плівку.

А ось на питання, чи можна тонувати фари, ПДР і ГОСТ відповідають однозначно - такого робити не можна! Тонування набагато зменшить потік світла, що виходить від фар. Це створює величезну небезпеку при русі, вас можуть не помітити на дорозі не тільки вночі, але і ввечері. Ви так само можете не помітити небезпеку. Така тонування може покалічити життя оточуючих і вашу! Саме тому такі дії викликають вкрай негативну реакцію законослухняних водіїв.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!