» » » Як тонувати стекла?

Як тонувати стекла?

Як тонувати стекла?
Як тонувати стекла?

Дорогий читач, сьогодні наша розмова буде про те, як тонувати скла. Ми сподіваємося, що отримані вами знання не будуть застосовані до лобового скла, адже його тонувати ні в якому разі не можна. Ну а решта цілком можна. Отже:

Тонуємо скла

При тонування необхідно пам`ятати про те, що ви міняєте відображають і колірні властивості скла у вікнах вашого залізного коня. Таким чином, огляд може погіршитися в непогожу, погану погоду або покращитися в гарний сонячний день. Існує два способи тонування: напилення і наклеювання віконної плівки.

Давайте розберемося з алгоритмом тонування на прикладі того, як тонувати заднє скло. Спробуємо спосіб номер два (покриття скла плівкою):

  • Нам знадобиться сама плівка, в комплект якої входить також ніж для різання і скребок. Також нам знадобиться пульверизатор, пару крапель автомобільного шампуню і будь-яка гладка, щільна поверхня.
  • Слід придбати хорошу і, увага, дорогу плівку! Тільки така продукція прослужить вам довгі роки, а дешеві китайські аналоги можуть виявитися навіть небезпечними, так як їх пропускна здатність дуже низька.
  • Також необхідно розуміти, що якісне тонування передбачає зняття стекол. У вас не вийде добре тонувати скла, встановлені на машину.
  • Перше, що потрібно зробити зі знятим склом - гарненько його відмити від бруду, жиру та іншого. Потім необхідно насухо витерти скло ганчіркою, яка не залишає волокон.
  • Тепер необхідно підготувати шаблон за допомогою шматка старих шпалер або ватману. Він потрібен для того, щоб правильно вирізати заготовку плівки. При розмітці параметрів скла користуйтеся рулеткою, щоб отримати достовірну інформацію.
  • Тепер наш шаблон необхідно помістити на плівку і вирізати потрібну заготовку. Користуйтеся ножем з комплекту, так як інші леза можуть просто зіпсувати плівку.
  • Перед нанесенням необхідно відокремити від плівки прозорий шар. Підготуйте пульверизатор з водою і шампунем. Підчепити один з кутів і розділіть шари, бризкаючи з розпилювача між ними, після чого видаліть один з шарів.
  • Підготовлене скло потрібно також змочити шампунем з водою. Тепер можна наносити плівку, вирівнюючи при цьому її краю з краями скла. Візьміть шпатель з комплекту і починайте видавлювати воду з-під плівки. Не можна упустити жодної краплі, інакше залишаться здуття. Щоб переконається у відсутності води, необхідно подивитися на скло через просвіт. Ось, як правильно тонувати скла.


Як тонувати стекла автомобіля, використовуючи напилення? Даний метод, мабуть, має всього один плюс - це його низька собівартість. На сьогоднішній момент, сміливо можна заявити, що тонування за коштами напилення - це вчорашній день. Плівка - це куди більш ефективне і безпечне рішення. По-перше, напилення має відображають властивості, що недозволено правилами дорожнього руху. По-друге, через деякий час після напилення з`являються відколи, тріщини і інші неприємні освіти, що псують зовнішній вигляд вашого автомобіля. Ну і, по-третє, якщо ви задумаєте зняти напилення, то вам доведеться поміняти весь набір стекол свого автомобіля.

Рішення очевидно, дорогий читачу. Хочете тонувати скла автомобіля? Використовуйте плівку. Вам на допомогу відео, прикладена в цій статті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!