» » » Як наклеїти плівку на планшет?

Як наклеїти плівку на планшет?

Як наклеїти плівку на планшет?

Екран нового планшета радує своєю гладкістю і яскравістю. Але з плином часу на ньому з`являються налиплого пил, подряпини і плями. Але ж можна захистити свій гаджет від цього, досить наклеїти на нього захисну плівку. Щоб вона виглядала акуратно, і під нею не було бульбашок повітря, слід знати, як наклеїти плівку на планшет.

Наклеюємо плівку на планшет

Щоб плівка була наклеєна ідеально, слід це робити в чистому приміщенні, а також заздалегідь підготувати серветку і будь-який гострий предмет, краще ракель. Також перед клейкою потрібно вимити руки. Якщо на екрані планшета є стара плівка, то перед наклеюванням нової її необхідно видалити, підчепивши її кінець гострим предметом.

Отже, перед тим, як клеїти плівку на планшет, слід протерти його екран серветкою, повністю видаливши з нього пил, бруд, жир, відбитки пальців та інше. Екран повинен стати абсолютно чистим і блискучим. При цьому не слід використовувати будь-які, рідини, для очищення екрана, найкраще підходять серветки для ЖК моніторів. Тепер, коли екран сяє чистотою, можна дістати плівку з упаковки.



Як можна побачити, вона з обох боків захищена транспортувальним захисним покриттям, яке оснащено стікерами для зручності використання. Ці плівки пронумеровані: Шар №1 та Шар №2. Захисний шар №1 цілком видаляти не слід, потрібно почати наклеювати плівку з широкою і прямою частині екрана. Необхідно обережно відокремити транспортувальну плівку №1 на 1/5 і вирівняти плівку по краю екрану. Важливо наклеїти захисну плівку на планшет, так щоб під неї не потрапив сміття і пил, і по можливості уникнути доторку руками до відкритої частини плівки. У міру наклеювання слід поступово відокремлювати Шар №1, плавно розгладжуючи плівку. Слідкуйте, щоб край плівки не був заведений під край рамки екрану. Необхідно, щоб від кожного краю екрану залишився проміжок близько 0,5 мм. Якщо відразу не вийшло докласти плівку рівно, то її можна акуратно зняти і повторіть операцію.

Після відділення Шаруючи №1 і повністю наклеювання плівки на екран, можна відокремити Шар №2. Якщо під плівкою є повітряні бульбашки, їх можна видалити ракелем, "женучи" їх в сторону найближчої краю плівки. Все готово. Після цього слід протерти екран серветкою і користуватися пристроєм. Часто буває, така ситуація, що з першого разу наклеїти плівку рівно не вдалося, а під неї потрапила пил. Не варто бігти в магазин за новою, її слід зняти і промити водою, висушити і наклеїти заново. Тільки не слід намагатися наклеїти мокру плівку, оскільки в цьому випадку величезний ризик потрапляння води в планшет, що призведе до його поломки.

Тепер ви знаєте, як приклеїти плівку на планшет, і зможете захистити свій гаджет від зовнішнього впливу. Як правило, плівки вистачає мінімум на рік.  



Увага, тільки СЬОГОДНІ!