» » » Як наклеїти захисну плівку?

Як наклеїти захисну плівку?

Як наклеїти захисну плівку?
Як наклеїти захисну плівку?

Використання захисної плівки дозволяє зберегти екран вашого гаджета від подряпин і тріщин. Чим більше екран, тим більша ймовірність, що він пошкодиться і втратить свій зовнішній вигляд. З нашої статті ви дізнаєтеся, як правильно наклеїти захисну плівку.

Сухий спосіб поклейки захисної плівки

Перед тим як приступити до процедури, виберіть оптимальне місце для поклейки. В ідеалі приміщення повинно бути з підвищеним рівнем вологості. Тому клеїти плівку найкраще у ванній кімнаті.

Для того щоб на захисну плівку не потрапила бруд і дрібні ворсинки, ретельно вимийте руки з милом. При поклейки плівки намагайтеся не чіпати її клейову основу.



Отже, приступимо до процесу поклейки захисної плівки на екран девайса:

  1. Очистіть екран пристрою від пилу, відбитків і інших забруднень. Зазвичай в комплекті з плівкою йде спеціальна ганчірочка з матеріалу мікрофібра. Також для видалення забруднень можна скористатися шматочком оксамиту або ситцю або спеціальними серветками, призначеними для догляду за екранами рідкокристалічних моніторів. Щоб уникнути появи бульбашок при поклейки необхідно видалити з екрану навіть дрібні частинки пилу і бруду, екран повинен бути ідеально чистим. Для того щоб оцінити чистоту екрана, піднесіть пристрій до яскравого джерела світла.
  2. Дістаньте плівку з упаковки. Зверніть увагу, що вона оснащена двома захисними шарами, які мають нумерацію 1 і 2.
  3. Акуратно відокремте шар номер 1 від захисної плівки і почніть наносити на екран гаджета. Зіставте плівку з екраном, щоб ширина і висота збіглися. Потім зніміть повністю захисний шар і приклейте плівку до екрану. Для того щоб під час поклейки не утворилися бульбашки, приклеюйте плівку поступово зверху вниз, проглажівая приклеєну частину серветкою. Якщо маленькі бульбашки повітря все ж утворилися під плівкою, то вони зникнуть самі згодом. Якщо у вас утворилося занадто багато бульбашок або ви приклеїли плівку нерівно, то можна її зняти з екрану і приклеїти заново. Головне стежте, щоб клейова основа залишалася чистою.
  4. Також в комплекті з плівкою йде спеціальний скребок. З його допомогою ви можете вигнати утворилися бульбашки повітря. Проведіть скребком зверху вниз вашого екрану, вирівнюючи тим самим плівку. Даний скребок зможе замінити звичайна банківська пластикова карта.
  5. Далі видаліть захисний шар номер 2.
  6. Протріть екран серветкою.

Мокрий спосіб поклейки захисної плівки

Слід зазначити, що такий метод поклейки є дуже ризиковим, тому що ймовірність попадання води в пристрій дуже висока.

  1. Повністю відклейте шар номер 1 від захисної плівки.
  2. Намочіть плівку під водою і струсіть.
  3. Далі почніть приклеювати плівку до екрану. За допомогою скребка або пластикової карти приберіть залишилися краплі води з-під плівки.
  4. Зніміть шар номер 2.
  5. Протріть екран серветкою.


При такому способі нанесення плівки ви позбудетеся від всього бруду і пилу, але ризик занесення вологи в пристрій великий.

Платний спосіб поклейки захисної плівки

Щоб не турбуватися про збереження вашого гаджета, а також про якість нанесення плівки, ви можете довірити цю процедуру фахівцям за окрему плату.

Якщо ви все-таки вирішили наклеїти захисну плівку самостійно, то вивчіть також наступні наші статті:

Крім цього, на нашій сторінці ви знайдете відео, в якому показано, як правильно наклеїти захисну плівку на екран пристрою.

Поради при нанесенні захисної плівки на екран

  • Якщо дану процедуру ви виконуєте у ванній кімнаті, то перед тим, як клеїти плівку, пропустіть через кран гарячу воду протягом декількох хвилин, щоб в кімнаті утворився пар. Пара, що утворилася допоможе більш ретельно видалити забруднення з екрану;
  • Для того щоб видалити забруднення з екрану, можна використовувати паперовий скотч. Він прибере більше забруднень, ніж звичайний шматок тканини. Якщо після того, як ви наклеїли плівку, під нею залишилися порошинки, то просто відігніть частина плівки і видаліть пил за допомогою скотча;
  • Частинки пилу і ворсинки, що потрапили під плівку, з часом стануть менш помітними.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!