» » » Як зробити наклейку?

Як зробити наклейку?

Як зробити наклейку?
Як зробити наклейку?

Багато хто пам`ятає, як були популярні серед дітей і підлітків різні наклейки. Зараз вони стали менш популярні, проте, знаходиться безліч любителів, які колекціонують наклейки, стікери та інші приємні дрібниці. Далі ми розглянемо, як можна зробити наклейку своїми руками в домашніх умовах.

Яким чином зробити наклейку

Для того щоб зробити наклейку в домашніх умовах, вам, перш за все, знадобиться друкований принтер, кілька листків паперу, ножиці, скотч і ємність з водою.

  1. Для початку знайдіть відповідне зображення, яке послужить вам для створення наклейки.
  2. Роздрукуйте його на листку паперу в такому розмірі, щоб воно було не більше площі смужки скотчу.
  3. Відріжте невелику смужку скотча і прикладіть її до наклейки.
  4. Пропрасуйте скотч і простежте за тим, щоб на смужці не залишалося непроклеєних ділянок і смуг.
  5. Далі потрібно вирізати заготовку.
  6. Наповніть невелику ємність водою кімнатної температури. Опустіть в неї заготовку і прикладіть зверху предмет для того, щоб придавити заготовку на дно ємності.
  7. Зачекайте 10-15 хвилин.
  8. Дістаньте заготовку і акуратними рухами зніміть папір з плівки. Не варто тиснути на папір занадто сильно, так як вона вже розмокла, тому легко буде відставати від наклейки.
  9. Очистіть наклейку від паперу повністю і залиште сохнути на 15 хвилин.

Наклейка готова, і її можна приклеїти до холодильника, шафі або будь-який інший рівній поверхні. Тепер розглянемо інший спосіб створення наклейки.

Робимо стікер своїми руками



Стікер - це, по суті, та ж наклейка, але більш складна у виготовленні, при цьому здатна справити сильне враження.

Щоб створити стікер, потрібно також, як і в попередньому випадку, для початку знайти відповідне зображення. Крім того, знадобиться використання спеціальної програми, наприклад, CorelDRAW, щоб зробити зображення у векторному вигляді. Ви можете зробити це самі або звернутися в поліграфічну фірму, яка створить вам макет зображення. Далі можна буде приступати безпосередньо до виготовлення стікера.

  • У спеціалізованому магазині або в тій же поліграфічній фірмі купите вінілову плівку. Вибір слід зупиняти на плівках Oracal або Avery, колір вибирайте за смаком;
  • Далі потрібно буде нанести на плівку вибране зображення. Зверніть увагу, що зворотна сторона плівки поділена на квадрати, тому краще переносити зображення по частям-стікер наклейка
  • Отриманий стікер можна вирізати звичайними ножицями;
  • Для того щоб наклеїти стікер, використовуйте спеціальну монтажну плівку. Прикладіть стікер до поверхні і закріпіть його за допомогою монтажної плівки. Плівка буде фіксувати окремі елементи зображення;
  • Обов`язково протріть поверхню сухою ганчіркою, щоб позбутися від пилу;
  • Закріпивши наклейку на стіні, прикріпіть накладену зверху монтажну плівку скотчем. Пропрасуйте стікер поскребком або будь-яким іншим відповідним інструментом;
  • Коли ви будете видаляти підкладку стікера, а також монтажну плівку, не забувайте також прасувати стікер, щоб він ліг на поверхню рівно. Монтажну плівку краще стягувати вниз, а не перпендикулярно поверхні.

Прочитайте ще статтю за темою Як зняти наклейку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!