» » » Як зробити трафарет своїми руками?

Як зробити трафарет своїми руками?

Як зробити трафарет своїми руками?
Як зробити трафарет своїми руками?

За допомогою трафаретів можна прикрасити самі різні види поверхонь. Таким чином ви зможете зробити звичайну стіну в приміщенні красивою і такою, що запам`ятовується. Трафарети в даний час використовують багато дизайнерів для створення неповторних інтер`єрів. У цій статті ми розглянемо, як зробити трафарет своїми руками. Наша стаття являє два різних методу.

Для будь-якого трафарету вам знадобиться матеріал (можна вибрати папір, картон, кальку, плівку, фольгу, пластик) Також будуть потрібні:

  • канцелярський ніж;
  • ганчірка;
  • клей;
  • клейка стрічка.

Розробка паперового трафарету

Для початку вам потрібно визначитися з дизайном. Елементами трафарету можуть бути букви або цифри, геометричні фігури, мереживо. Також можна зобразити прості фігурки, наприклад, морські зірки, будинки, листя або тварин.

  1. Тепер вам потрібно намалювати малюнок. Зображення слід робити вручну, використовуючи олівець.
  2. Після завершення малюнка потрібно обвести його контури перманентним маркером.
  3. Тепер вам потрібно акуратно вирізати трафарет. Робити це потрібно досить повільно і використовувати при цьому канцелярський ніж. Швидкі рухи можуть зіпсувати трафарет. Для зручності краще зафіксувати ваш трафарет за допомогою клейкої стрічки, яку слід наклеювати по периметру заготовки.
  4. Містки - відстані між вирізаними малюнками - зачіпати не слід. Якщо ви відчуваєте, що в процесі різання лезо ножа затупилося, рекомендується змінити його.
  5. Гострі краї робляться від кутів. Вирізані частини трафарету краще видаляти пінцетом.
  6. Як тільки ви закінчите роботу, обережно зніміть стрічку, щоб не порвати її.

Поради по виготовленню трафаретів з офісного паперу вам дасть стаття Як зробити трафарет.



Ми розглянемо ще один спосіб створення трафарету - з пластика.

Трафарет із пластику

Пластик є дуже хорошим матеріалом для створення трафарету - він досить міцний і може застосовуватися неодноразово.



Для створення трафаретів із пластику підійдуть ацетат або майлар. Придбати їх можна в господарському магазині. Зауважимо, що ці види пластика можуть бути кольоровими або прозорими, вони представлені у вигляді рулонів або аркушів. Часто мають клейку підкладку. Якщо ви віддали перевагу купити ацетат, пам`ятайте, що цей пластик з часом жовтіє і приходить в непридатність.

При виборі пластика потрібно обов`язково звернути увагу на те, чи можна на ньому пластикмалювати. Бажано, щоб пластик мав матову обробку: така поверхня краще підходить для олівця або чорнила.

Щоб малювати на пластиці, вам потрібно використовувати незмивний маркер з гострим кінчиком. Ви також можете скористатися олівцем, проте контури малюнка, як і в попередньому випадку, необхідно обвести маркером.

  1. Лінії повинні бути чіткими, ні в якому разі не торкайтеся малюнка, інакше ви розмажете його.
  2. Обов`язково зафіксуйте заготовку. Рухатися треба повільно і чітко по лініях намальованого вами малюнка. Рекомендується використовувати аерозольний клей, завдяки чому ви зможете щільно зафіксувати ваш трафарет. Нанесіть його на зворотну частину трафарету і прикладіть до рівної поверхні, також рекомендується закріпити трафарет за допомогою клейкої стрічки для додаткової фіксації.
  3. Для того щоб вирізати трафарет, використовуйте канцелярський ніж з щільним лезом.
  4. Вам потрібно діяти так само, як і в попередньому випадку. Рухатися треба так, щоб вирізати від кутів, а не до них. Вирізані частини трафарету слід видаляти пінцетом.
  5. По закінченню роботи вам слід скористатися м`якою наждачним папером. З її допомогою ви зможете згладити всі кути, видалити задирки, а також надати гладкість вашому трафарету. Таким чином, вам буде простіше використовувати його. Всю пил можна видалити відрізком марлі або пізніше бавовняною ганчіркою.

Якщо ви хочете зробити трафарет у вигляді метеликів для прикраси інтер`єру, ми рекомендуємо вам прочитати статтю Як зробити метеликів на стіну.

За допомогою трафарету можна самостійно зробити красиву татуювання хною. Про це вам розповість стаття Як зробити тату в домашніх умовах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!