» » » Як зробити листівку?

Як зробити листівку?

Як зробити листівку?

Їли хочеться бути оригінальним і по-особливому привітати найдорожчу людину, можна не купувати листівку в магазині, а зробити її своїми руками. Така листівка буде не тільки дорогий серцю, але також і оригінальною.

Сьогодні існує безліч порад, як зробити красиву листівку. Для цього можна використовувати практично будь-який матеріал, який потрапляє під руку. Листівка не повинна бути тільки класично паперової, вона може бути тканинної або просто вишитій.

Поради новачку

Якщо людина вперше вирішив зробити листівку своїми руками, варто врахувати, що матеріали, які продаються в спеціалізованих магазинах, недешеві. Але їх можна не купувати, а використовувати товари, куплені в магазині швейної фурнітури і в канцтоварах. Для прикраси листівки можна придбати бісер і стрази різних розмірів. Також необхідно навчитися правильно поєднувати кольори, щоб листівки виходили гармонійні за кольором і не «різали око» невідповідністю елементів.

Якщо людина не творчий, а бажання зробити листівку своїми руками - величезна, можна доглянути ідеї створення листівок в інтернеті. Але не варто вперше замахуватися на шедеври, тому що для того, щоб створити складну листівку потрібно не тільки час, але і трохи досвіду і майстерності.

музична листівка

Якщо хочеться зробити подарунок своїми руками, але важко визначитися, яку зробити листівку, можна зробити її музичної. Але для цього все ж доведеться піти в магазин і купити готову музичну листівку, тому що елементів, щоб зробити музичний блок самостійно, в продажу, на жаль, немає.



Щоб зробити саму листівку, необхідно приготувати папір або двосторонній картон для основи, а також бісер, стрічки, мереживо, пір`я, намистинки - будь-яку дрібницю, що знайдеться будинку.

Придумати прикраса основи листівки - не проблема. Тим більше що безліч прикладів, як прикрасити листівку, можна знайти в інтернеті. Це може бути наклеєне по діагоналі мереживо, на яке можна посадити вирізаних через трафарет метеликів (різні трафарети також можна скачати в мережі, роздрукувати і вирізати). Місце, що залишилося можна декорувати приклеєними намистинами, бісером, гудзиками. Також важливо не забути про написи «З Днем народження» або «Вітаю». Нанести її можна срібного або золотого кольору пастою, олівцем або фломастером.

Музичний елемент необхідно прикріпити всередині листівки, прикривши його красиво вирізаної папером, стрічкою або мереживом. Залишилося не забути написати поздоровлення - листівка готова.

Листівка з тканини



Існує схема, як зробити листівку з тканини. Для цього знадобиться картон для основи листівки, а також різні шматочки тканини - для елементів декору. Також потрібно запастися кольоровими стрічками, нитками і голкою.

Зробити основу для листівки просто. Для цього необхідно зігнути картон навпіл. Але можна також його обтягнути тканиною, щоб вся листівка, а не тільки елементи декору, була тканинної. Для цього, на картон необхідно нанести шар клею (краще використовувати клей-олівець) і приклеїти шматочки тканини на основу.

Щоб вирізати пелюстки для квіток, краще спочатку нанести контури малюнка на зворотному боці матерії, а потім вже акуратно їх вирізати. Для об`ємності малюнка можна робити пелюстка з подвійною матерії, який потім пошиє голкою.

Для того щоб закріпити готові пелюстки на листівці, необхідно використовувати клей - якщо основа паперова, або голку з ниткою - якщо основа тканинна. Пелюстки клеяться або пришиваються тільки біля серцевини, верхівки пелюсток будуть вільно коливатися. Стебло можна також приклеїти, а можна прошити нитками. Листочки також або приклеюються, або пришиваються до основи. Готовий букет для краси обв`язується стрічкою. Якщо основа листівки тканинна, на цьому етапі вона клеїться до картону.

Тепер залишилося написати поздоровлення винуватцю торжества. Тканинна листівка готова.

вишивка

Також можна вишити листівку. Не лякайтеся, що Ви не додумався, як зробити листівку такого типу. Для цього необхідно запастися готовим набором для вишивання, але можна окремо купити канву (вона буває будь-яких кольорів), нитки (акрилові або муліне), схему для вишивання та голку. Вишивати листівка може хрестиком, а може і художньою гладдю.

Листівка вишивається строго за схемою, потім вишитий малюнок поміщається на картонну основу. Якщо ж помістити малюнок в рамку, так листівка стане ще й картиною. Крім малюнка можна вишити також побажання іменинникові, буквених схем існує досить. Вишита листівка готова.

Про те, як зробити особливі відкритті для близьких родичів Ви можете прочитати в наступних статтях: «Як зробити листівку татові?»І«Як зробити листівку для бабусі?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!