» » » Як зробити букву?

Як зробити букву?

Як зробити букву?
Як зробити букву?

Останнім часом все частіше для прикраси інтер`єру використовуються літери і навіть цілі написи. Букви розставляють в хаотичному порядку або ж збирають з них імена і різні слова. У зв`язку з попитом, що збільшується багато дизайнерські фірми зайнялися випуском даної продукції. Це не дешеве задоволення, але навчитися виготовляти літери можна самостійно. Зараз детально поговоримо про те, як зробити букву своїми руками.

Існує кілька способів виготовлення букв: з паперу, пінопласту, дерева, можна навіть використовувати підручні матеріали, такі як горох, гречана каша або манна крупа.

фанерні листи

Отже, для того щоб зробити великі літери, можна скористатися фанерним листом, на якому треба намалювати великі літери, а потім вирізати їх. Але цей спосіб дуже трудомісткий і займе багато часу.

Букви з пінопласту



Приємніше працювати з пінопластом. Його можна придбати в будь-якому будівельному магазині Букви з пінопластуабо ж використовувати старі коробки, наприклад, від великогабаритної побутової техніки. Спочатку необхідно визначитися з розміром літер. Потім треба підготувати трафарет і намалювати літери на аркушах пінопласту. Потім слід акуратно вирізати літери ножицями або будівельні ножем. А для ідеально рівній поверхні можна трохи обробити букву дрібною шкіркою. За бажанням літери можна залишити білими, а можна пофарбувати в будь-який інший колір або прикрасити іншим способом.

картонні літери

Картон є найдешевшим матеріалом для виготовлення великих об`ємних літер, його можна знайти в будь-якій квартирі. В даному випадку вам потрібно буде виготовляти по Букви з картонудві однакових букви - викреслювати їх на картоні і акуратно вирізати. Слід пам`ятати, що намальовані букви повинні бути без округлостей. Для ребра вироби потрібно вирізати смужки з картону на 3-4 см. Товщі, ніж товщина літери. Робимо лінії згинів і приклеюємо по черзі один до одного дві деталі кожної літери. Після того як наша буква готова, приступаємо до її декорування. Для цього можна використовувати дизайнерський папір або ж обклеїти букву простий білим папером.



Картонні літери досить крихкі. Щоб зробити їх міцніше, можна обмотати їх вовняними або іншими товстими нитками для в`язання. Також можна прикрасити їх квітами, черепашками, камінчиками, бісером або виробами з нього.

Підручні матеріали: крупи, тісто, папір

Не варто забувати про найменших членах нашої сім`ї, які теж люблять майструвати, використовуючи різноманітні матеріали. Для того щоб процес навчання читання не здавався нудним, можна запропонувати дитині самій зробити букву. Нехай намалює її на папері, також букву можна надрукувати. Допоможіть дитині залити букву клеєм ПВА, не виходячи за її контури, а потім засипте її разом гречаною крупою або шматочками заздалегідь підготовленої разноцветнеой паперу (така процедура розвиває моторику рук у малюків).

Букви своїми рукамиМожна використовувати і солоне тісто: за допомогою букв-фігурок вирізаємо вироби або з довгастих паличок майструємо необхідну букву. Після того як все підсохне, розмальовуємо вироби акриловими або пальчиковими фарбами, малюємо на буквах всілякі фігурки і картинки. А якщо в господарстві знайдуться невеликі магнітики, то наші літери можна перетворити в чудові магніти на холодильник і подарувати родичам і друзям в якості подарунка.

Щоб зробити креативну букву своїми руками, необхідно трохи пофантазувати і втілити свої ідеї в життя. Такі прикраси можна підвісити на стрічках, поставити на полицю або прикріпити на стінку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!