» » » Які бувають букви?

Які бувають букви?

Які бувають букви?

Розмовляючи російською мовою, не завжди замислюєшся про буквах. У російській алфавіті 33 букви, які ми використовуємо, щоб спілкуватися, заповнювати бланки, писати один одному листи, виражати емоції - все наше життя пов`язана з буквами. А ось які бувають букви? Так відразу й не відповіси на це питання. Давайте розберемося разом зі значенням букв російської мови.

Прописні літери

Не дарма їх назвали прописними - ці літери використовуються при листі. Найменші дітки починають знайомство з цими буквами, навчаючись прописи. Великі літери пишуть з великої літери. З такою великої літери починається пропозицію, наприклад: «Порадіємо разом, діти». Також великі літери в тексті зустрічаються після різних знаків пунктуації, наприклад, після знаку оклику: «Ура! Вперед! ». Або питального: «Ти згоден? Так! ». І, звичайно ж, після точки: «Поїхали на море. Там дуже красиво". Власні імена також пишуться з великої літери, наприклад: «Петро, Олена, Ханс, Луїс». Назви рослин, клички тварин, сорти вин пишуть з великої літери, наприклад: «фіалка Пармская, Тузик, Абрау-Дюрсо». Географічні назви також пишуть з великої літери, наприклад: «Америка, Новий Світ». Назви астрономічних об`єктів, історичних епох, наприклад: «бета Терезів, Стародавній Рим». Щоб ознайомитися з повним списком, в якому вказані всі випадки, коли вживається велика літера, можна пройти тут.

малі літери

Рядкові за розміром менше прописних літер, і вживаються ці літери у всіх інших випадках, які не обумовлені правилами написання прописних літер. Наприклад: «Гришка пішов на ставок».

Голосні букви



При вимові цих букв не виникає перешкод в гортані, звук йде вільно. А цікаво, які бувають голосні літери? Таких букв налічується в російській мові 10: а (азбука), у (вухо), е (ялина), і (голка), е (їжачок), про (окуляри), и (немає слів), я (яма), е (елеватор), ю (спідниця).

Приголосні букви

Які бувають букви, крім голосних, малих і великих? Згодні літери - букви, звуки яких поєднуються з голосними і не утворюють вершину складу. Таких в російській мові 21: г (гора), ш (ширина), ч (годину), д (дорога), щ (щока), F (життя), й (йод), з (зола), в (вітер) , л (особа), б (булка), до (кістка), з (сон), м (море), п (півострів), н (нора), р (річка), ц (ціна), т (хмара) , ф (факел).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!