» » » Як обклеювати машину?

Як обклеювати машину?

Як обклеювати машину?
Як обклеювати машину?

Крім практичного значення, обклеювання плівкою кузова дозволяє зробити ваше авто неповторним в загальному міському потоці. Завдяки різним кольорам і фактурами (вініл може бути глянсовим або матовим), ви можете легко і швидко змінити і поліпшити зовнішній вигляд автомобіля. Приклеїти вінілову плівку до машини можна двома способами «мокрим» і «сухим».

Як обклеїти машину вінілом

підготовка

Безпосередньо перед приклеюванням виконайте наступні дії

  1. Ретельно вимийте автомобіль: для того щоб плівка лежала рівніше і трималася міцніше, вам потрібно позбутися від пилу, бруду, інших частинок, які можуть перебувати на кузові машини.
  2. Відполіруйте кузов за допомогою машинки або вручну. Скористайтеся спеціальним полиролем, який допоможе заповнити дрібні і середні подряпини, щоб запобігти здуття плівки.
  3. Краще займайтеся обклеювання в гаражі або іншому укритті, щоб позбутися від вітру та інших непотрібних впливів.

«Мокрий» спосіб

Для цього способу потрібно підготувати спеціальний розчин, що складається з води і будь-якого миючого засобу. Такий варіант кращий, якщо у вас немає досвіду в обклеюванні.

  1. Відміряйте необхідний шматок плівки. Найлегше це зробити, накладаючи плівку разом з підкладкою на певну ділянку, наприклад, двері або капот, і ножем відрізати частину, використовуючи зазори автомобіля.
  2. З пульверизатора обприскати мильною емульсією поверхню машини. Намагайтеся не пропускати ділянки.обклеїти авто
  3. Покладіть підготовлену плівку лицьовою стороною вниз на чисту поверхню і зніміть захисну підкладку.
  4. За допомогою гумового шпателя вирівнюйте поверхню, виганяючи воду і повітря з-під плівки. Рухайтеся від центру до країв.
  5. Якщо в якомусь місці з`явилася складка, підніміть плівку і знову покладіть її. Для зручності можна підігрівати плівку струменем теплого повітря з фена.
  6. Переконавшись, що бульбашок не залишилося, ретельно протріть обклеєну поверхню м`якою ганчіркою.
  7. Обробіть таким чином всі бажані ділянки і дайте можливість автомобілю просохнути.


Метаморфози автомобіля закінчені.

«Сухий» спосіб

  1. Для цього способу необхідно після загальної підготовки ретельно знежирити оброблювану поверхню, окропивши кузов спиртом і розтерши його м`якою ганчіркою.
  2. Зніміть захисну підкладку і акуратно укладіть плівку на кузов автомобіля.обклеїти авто
  3. Починайте розрівнювати вініл за допомогою м`якої дрантя, намагаючись максимально щільно приклеїти плівку і не залишити складок.
  4. Після цього потрібно дати вінілу гарненько просохнути. Справа в тому, що ще протягом 10-15 хвилин він буде приймати форму обклеєній поверхні.
  5. Ображати зайве і подверніте краю плівки, підігріваючи її феном.
  6. Після закінчення роботи повторно відполіруйте поверхню.

Можна вирушати в дорогу.

Якщо ви плануєте обклеїти вінілової плівкою скла автомобіля, робити це потрібно з внутрішньої сторони, попередньо вимивши і пополірувавши їх. Краще робити обклеювання стекол «мокрим» способом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!