» » » Як тюнінгувати машину?

Як тюнінгувати машину?

Як тюнінгувати машину?
Як тюнінгувати машину?

Сучасний тюнінг проводиться з метою поліпшення зовнішнього вигляду автомобіля, зміни та оптимізації характеристик двигуна або підвищення рівня комфорту пасажирів. Всі ці зміни сприяють індивідуалізації машини і збільшення її практичної привабливості для господаря.

Тюнінгувати авто можна різними способами, частина з них цілком під силу виконати своїми руками, а якісь - тільки за допомогою фахівців.

Як тюнінгувати авто самостійно

Саморобний тюнінг відрізняється відносною простотою і доступністю. Однак і деякі з цих варіантів варто довірити професіоналам, якщо сумніваєтеся у власних уміннях або досвіді.

ксенонові фари

Заміна фар є одним з найбільш модних способів модернізації кузовний частини автомобіля. Однак зверніть увагу на те, що ксенонові лампи можна ставити тільки на фари з лінзами, інакше ви будете зліпити водіїв зустрічних машин.

Щоб виконати такий тюнінг зробіть наступне:

  1. Зніміть фару і подивіться, які лампи використовуються в вашій машині.
  2. Встановіть блоки розпалювання в вільних місцях фари.
  3. Підключіть їх до загальної мережі освітлення.

Важливо! Не можна ставити ксенонові лампи в протитуманні фари, адже вони не виконують свого головного завдання - не забезпечують додаткове освітлення при туманною погоді.

шумоізоляція



Скориставшись сучасними шумоїзоляционнимі покриттями, можна істотно збільшити комфортабельність автомобіля. Такий тюнінг також можна зробити самому, спосіб покриття залежить від типу обраного вами матеріалу.

Тюнінг аудіосистеми

Меломанам і любителям вечірок на відкритому просторі може стати в нагоді установка більш потужною акустичною системи. Для того щоб новий рівень звуку радував вас якомога довше, зверніть увагу на наступні моменти:

  • Вибирайте якісну апаратуру, вся проводка повинна бути з нормальним перетином, так як це впливає не тільки на роботу акустичної системи, але і на безпеку машини;
  • Скористайтеся рекомендаціями бувалих водіїв при установці системи, якщо не впевнені, що в змозі зробити все самі;
  • Виготовте спеціальний короб для сабвуфера, де б ви не вирішили його розмістити. Так ви будете впевнені, що з ним нічого не трапиться на будь-якій дорозі.

обклеювання плівкою

Сучасні виробники пропонують величезний вибір плівки, за допомогою якої можна змінити колір і фактуру кузова автомобіля, а також зробити тонування стекол. Машина, обклеєна матовою плівкою, виглядає дуже оригінально в загальному потоці вощених автомобілів. Обклеїти можна як машину цілком, так і створюючи цікаві малюнки та орнаменти.



ТюнінгЯк виконати обклеювання плівкою:

  1. Ретельно вимийте автомобіль і відполіруйте кузов заповнює полиролем, щоб позбутися від дрібних подряпин.
  2. Розведіть у воді трохи миючого засобу, залийте суміш у пульверизатор.
  3. Обклеювати авто краще частинами. Відміряйте потрібну кількість плівки, окропити обклеюваної поверхню мильною водою.
  4. Зніміть підкладку з плівки і розстеліть її на кузові. Виганяйте повітря з-під плівки гумовий шпателем.
  5. Протріть поверхню дрантям. Приступайте до роботи над іншою частиною кузова.

тейпографія

Тейпографія - це наклейки малюнків, призначені для обклеювання авто. ТюнінгНаноситься за принципом плівки.

Накладки на фари

У народі отримали назву «вії», хоча скоріше вони нагадують повіки на «очах» машини. Великий вибір таких аксесуарів можна знайти в інтернет-магазинах і на авторинках. Встановлюються за допомогою спеціальних засувок, тюнінг не складає труднощів.

Інші варіанти тюнінгу

обклеювання карбоном

Карбон - вуглецевий матеріал з фактурною поверхнею. Професіонали можуть з його допомогою змінити зовнішній вигляд кузова вашого авто або його частин. Самому працювати з карбоном складно, так як матеріал занадто крихкий.

Аеродинамічні обважування і спойлери

Аеродинамічний обвіс - виготовлена з пластику, скловолокна або металу Тюнінгдодаткова деталь авто, що надає йому трохи агресивний вид. Має і практичне застосування - покращує поведінку авто на швидкості, що перевищує 120 км / год. Зазвичай обважування кріпляться до переднього бамперу.

Спойлер - елемент, що застосовується в спортивних автомобілях для поліпшення аеродинаміки. В даний час багато автолюбителів встановлюють його як декоративний елемент. Будьте обережні, спойлер здатний зменшити стійкість і маневреність машини.

Аерографія

Малюнки на авто. Виконуються художниками, які можуть за допомогою оригінальної картини перетворити кузов вашого автомобіля на витвір мистецтва.

Тюнінг двигуна і інших частин

Є умільці, які модернізують різним чином двигун, покращуючи його властивості або, наприклад, приварюють другий паливний бак для зручності подорожей. Всі ці зміни тісно пов`язані зі способом життя власника машини, тому краще порадитися з фахівцями з тюнінгу, щоб вибрати відповідне саме вам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!