» » » Які лампочки поставити в фари?

Які лампочки поставити в фари?

Які лампочки поставити в фари?

При покупці автомобіля виникає питання про те, які фари і лампочки в подальшому часу ставити. Це досить важливо знати, адже погодні умови різноманітні і відповідно, чим краще водій бачитиме дорогу, тим менше ризику аварії. Для цього спочатку у консультанта - продавця вашого автомобіля, варто дізнатися інформацію про те, які фари зараз у машини і їх переваги перед іншими. Так як недоліки представник тієї чи іншої компанії не розповість, чи в повному обсязі розкриє перед вами, тому вибір доведеться робити самостійно. Далі ми представимо всю інформацію про те, які лампочки поставити в фари і опишемо їх види.

види фар

  • Ближнього світла. Тут немає недоліків, вони доречні при будь-якій погоді і будь-якій ситуації. Зазвичай вони поєднують в собі фари не тільки ближнього світла, а й далекого, але при цьому дальнє світло, буде слабким.
  • Протитуманні. Вибір не великий, так як такі фари ставлять точно під певний автомобіль. Тому для того, щоб замінити фари потрібно всього лише знати модель і марку свого автомобіля.
  • Додаткові. Перевага їх у тому, що вони є універсальними для всіх автомобілів. Але будь-які додаткові фари називаються протитуманними. Тому доведеться зробити вибір між тим, що з чим поєднувати. У будь-якому випадку щось із складових частин фари буде слабкіше з висвітлення.

Які вибрати лампочки

Найбільш важливе питання, полягає в тому, які лампи поставити в фари. Адже саме від них залежить потужність освітлення дороги. На сьогоднішній день існує три види лампочок, а саме:

  • галогенні лампи
  • газонаповнені лампи
  • ксенонові лампи


Перші два види, мають свої різновиди: стандартні, всепогодні, підвищеної потужності, псевдо ксенонові і підвищеної світловіддачі. Що ж стосується третього представленого нами виду, то їх зазвичай ставлять в оптичні фари, так як, вставивши такі лампи в рефлекторні фари, виникають різні проблеми світлового потоку. Але при цьому виробники в деякі марки моделей автомобілів все ж ставлять ксенонові лампи, в звичайні рефлекторні фари, прибираючи всі недоліки, відповідно ціна їх досить висока. Крім того, подібний вид ламп значно менше нагрівається, ніж інші і має найбільш якісне і яскраве освітлення, за рахунок галогену. Так само вони дозволяють підібрати фари більш складного дизайну. Вам в будь-якому випадку краще заздалегідь дізнатися про те, які лампочки стоять в фарах придбаного вами автомобіля.



Перед тим як вибрати лампи в фари свого автомобіля варто звернути увагу на деякі деталі:

  • Оцініть погодні умови і стан доріг на території своєї країни.
  • Оцініть своє водіння вночі.
  • Оцініть розмір наявних фар і зіставте з лампами різних потужностей.
  • Оцініть свої фінансові можливості. І пам`ятайте, краще придбати дорогі лампи в фари і бути впевненим в їх якості і справності.

У будь-якому випадку, які лампи краще в фари вставити відомо тільки вам, враховуючи всі перераховані вище тонкощі вибору, які в першу чергу повинні впливати на прийняття вашого рішення. Але так само, ви можете ставити все ті ж лампи, які стояли спочатку на автомобілі, якщо вони вас цілком влаштовують, що досить часто трапляється. Адже виробники різних марок автомобілів, прагнуть зробити для своїх клієнтів, все на вищому рівні. Зазвичай це галогенні лампи на 50-60 Вт, ну а більш детальну інформацію про їхню покупку і заміну надасть консультант автосалону. Так само важливим моментом є, то що, жовте світло лампочки краще висвітлює дороги при тумані, ну а білий світ набагато ефективніше при поїздці в нічний час. Не соромтеся при покупці автомобіля перевірити справність фар, про що найчастіше забувають клієнти, але від цього залежить ваше життя, яка може піддатися ризику на дорозі в неприємні умови погоди.  



Увага, тільки СЬОГОДНІ!