» » » Як поміняти лампочку в фарі?

Як поміняти лампочку в фарі?

Як поміняти лампочку в фарі?

Лампочка в автомобільній фарі, як і будь-яка інша, має властивість виходити з ладу, просто дмухнути. Щоб не бігти в найближчий автосервіс, тим більше, якщо їхати потрібно в нічний час, потрібно знати, як поміняти лампочку в фарі самостійно.

підготовка

Необхідно переконатися, що в машині вимкнено запалення. Заглушіть мотор, дістаньте ключ, вимкніть усі наявні прилади. Також потрібно підготувати викрутки потрібного розміру і ключі. Для деяких марок і моделей авто властиво мати люк на крилі машини. Завдяки йому можна дістатися до фари без особливих проблем. Але його може і не бути. Від його наявності або відсутності буде залежати спосіб заміни лампочки. Тому перш ніж думати, як змінити лампочку у фарі, визначитеся з тим, чи є люк у вашій машині. Якщо люка немає, то замінювати будемо через капот.

Заміна лампочки через капот

Спочатку відкрийте кришку капота, знайдіть заглушку. Вона повинна розташовуватися майже в центрі підкапотного простору. Тепер необхідно її зняти. Це можна зробити і руками, якщо ви маєте вільний доступ (рука дістає). Якщо немає, потрібно позбутися від заважають предметів. Це може бути акумулятор, а може бути щось інше. У будь-якому випадку, цей предмет потрібно або зовсім зняти, або посунути.

Якщо ви звільнили місце і можете відкрутити заглушку, потрібно зняти ущільнювач. Для цього можна просто потягнути за бічні гумові «ручки». Тепер варто висмикнути штекер з роз`єму. Для того щоб підібратися до лампочки, потрібно зняти затискач. Повертайте його до тих пір, поки він не клацне. Доступ до лампочки вільний, можна проводити заміну.



Якщо у вас виникло питання щодо того, як змінити лампочку у фарі, а до заглушки ви пробратися не змогли, потрібно виконати наступне. Візьміть підготовлені інструменти (викрутку і ключ). Тепер з їх допомогою потрібно зняти два болта, які кріплять фару. Після цього потрібно відключити фару від харчування, від`єднавши кабель.

Тепер можна дістати фару. Робити це потрібно дуже акуратно, оскільки затискачі, які тримають фару, дуже хисткі, їх можна легко зламати. Тому діставайте повільно, піднімаючи трохи вгору.

Коли фара у вас в руках, потрібно зняти кришку, щоб дістатися до лампочки. А далі все за планом: вилучення штекера, дротяного затиску і заміна самої лампочки.

Заміна лампочки через люк

Якщо є люк, то питання щодо того, як змінити лампочку у фарі, стає легко вирішуються. Потрібно робити ті ж процедури, що і в разі зняття фари через капот, тільки дій набагато менше. Потрібно так само роз`єднати штекер від роз`єму, потім повернути затискач настільки, наскільки зможете. У вас є доступ до фарі. Відкрутіть перегоріла, поставте на її місце нову лампочку. Слідкуйте за тим, щоб лампочки добре охололи перед заміною.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!