» » » Як знімати фари?

Як знімати фари?

Як знімати фари?

Кожен автомобіліст повинен знати, як зняти фару зі свого автомобіля власними силами і без чужої допомоги. Якщо дотримуватися всіх порад, то це можна буде зробити досить легко і без ускладнень.

Необхідно знати, як виглядає фара. Її складають три основні частини: кронштейн управління з гвинтами, корпус і декоративний ободок. В процесі вам знадобиться такий інструмент, як плоскогубці і викрутки. Тепер вам необхідно слідувати покрокової інструкції, для успішного зняття фар.

Покрокова інструкція

  • Почніть із зняття обідка, який в більшості випадків закріплюється в нижній частині одним гвинтом. Звичайно, іноді гвинтів-саморізів може бути кілька, якщо, наприклад, вони є частинкою решітки радіатора. Верхній гвинт в процесі знімати не треба, необхідно зняти лише гвинти кріплення до корпусу.
  • Вам необхідно відчепити натяжні пружини. Тут вам знадобляться плоскогубці. Будьте обережні в процесі, щоб фара не впала. Зняти передню фару можна досить просто. Існують хороші авто-мануали по демонтажу передніх фар на різних машинах, наприклад, цей. Також можете скористатися цією інструкцією.
  • Тепер вам потрібно попрацювати з гвинтами закріплення корпусу фари до кузова автомобіля. Корпус необхідно витягувати разом з проводами.

У процесі зняття фар, потрібно запам`ятати маленька порада. Потрібно відкручувати гвинти кріплення до корпусу, адже інші необхідні для того, щоб регулювати фари в різних напрямках.

Знімаємо скло з фари



Якщо вас цікавить, як зняти скло з фари, то можливо вам доведеться його прогрівати в деяких місцях. Потрібно витягнути скріпки, які фіксують скло, пластик. Далі вам знадобиться фен. Він повинен бути потужним, але не занадто, щоб не розплавити корпус. Починати роботу краще з боку решітки радіатора. Вам знадобиться ніж, за допомогою якого ви будете відсувати скло корпусу і направляти туди струмінь теплого повітря для розігріву. Відокремлювати скло треба дуже акуратно. Процедура, в принципі, може відняти у вас трохи часу, але ви не пошкодуєте, що зробили це самостійно.

Процес зняття фар не настільки важкий, як може здатися спочатку. Добре, звичайно, якщо у вас вже є досвід, але навіть якщо ви будете робити це вперше, то не все так страшно. Пам`ятайте, що не всі гвинти-саморізи потрібно відкручувати. Робіть процедуру, слідуючи покрокової інструкції і у вас все вийде. Звичайно, ви можете звернутися в автосервіс і надати всю роботу фахівцям, або ж доведете собі що ваші таланти ще не до кінця відкриті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!