» » » Як відполірувати фари?

Як відполірувати фари?

Як відполірувати фари?

Кожний транспортний засіб у процесі експлуатації переносить колосальні навантаження. В результаті деякі частини руйнуються і зношуються. Якщо взяти, наприклад, фари, то на їх поверхні з плином часу можна помітити тріщини, потертості й відколи. Через це «очі» автомобіля стають затуманеними. Для того щоб виправити цю ситуацію, необхідно знати, як відполірувати фари своїми руками. Процес полірування не займе у вас дуже багато часу і не зажадає великих зусиль. Спочатку, слід зазначити, що фари можуть бути виконані як з пластика, так і зі скла. Залежно від матеріалу їх виготовлення і буде залежати процес полірування. 

Як відполірувати пластикові фари



Для полірування пластикових фар знадобиться: вода, поліроль, губка, рукавички. Перед початком роботи слід обклеїти кузов навколо фари малярським скотчем. Це допоможе уникнути пошкодження фарби автомобіля. Щоб при знятті скотч не зліз разом з фарбою потрібно намазати місце під скотчем маслом. Тепер необхідно мокрій наждачним папером ошкурить поверхню фари, тим самим забираючи все відколи й подряпини. Коли поверхня фари стане рівною і матовою, слід протерти її сухою ганчіркою і висушити. Потім потрібно ретельно промити водою полірувальну губку, щоб на ній не залишилося дрібних піщинок. Після цього губку слід віджати, але не повністю, а так, щоб на ній не було видимих крапель води. Тепер необхідно нанести на губку невелику кількість поліролі та почати повільними круговими рухами полірувати фару. Періодично слід зволожувати губку, щоб вона не дряпала поверхню. Коли вся поліроль зникне, потрібно буде промити фару і висушити. У разі виявлення на поверхні фари матових плям, необхідно знову відполірувати це місце. Якщо фара засяяла, як нова, можна приступати до її полірування за допомогою абразивної поліролі. Використовувати її слід за такою ж технологією, що і основну поліроль. На завершення процесу полірування фару необхідно промити водою. До речі, постарайтеся поводитися акуратніше з пластиковими фарами, оскільки вони більш крихкі і тонкі.

Як відполірувати скло фари



Для того щоб відполірувати фари, виконані зі скла знадобиться: поліроль для доведення, абразивний матеріал різної зернистості, малярський скотч, чиста ганчірка. Спочатку слід ретельно вимити фари і почекати деякий час, щоб поверхня фари висохла. Потім потрібно зняти всі деталі, що заважають подальшій роботі. Після цього необхідно обклеїти малярським скотчем все місця, які прилягають до оброблюваної фарі. Тепер слід зробити першу шліфування. Виконується вона за допомогою кола з зернистістю 600. При цьому не потрібно забувати зволожити абразивний круг для того, щоб поліпшити якість роботи і не залишити всередині фари бруд. Після цього необхідно уважно оглянути поверхню фари - вона повинна бути матовою. Далі фару потрібно промити водою і виконати другу шліфування за допомогою кола з зернистістю 1000. Потім слід взяти коло зернистістю 2000 і виконати ті ж самі маніпуляції. І в завершенні необхідно відполірувати фару кругом зернистістю 4000. Якщо вам вдалося домогтися необхідного результату, то поверхня фари до моменту закінчення робіт буде майже прозорою. Завершальним етапом процесу полірування є застосування доведення. Для цього слід нанести на чисту ганчірку засіб і відполірувати фару. На завершення проведення робіт потрібно зібрати матеріал і не забути відкріпити від частин кузова клейку стрічку. Потім необхідно приєднати деталі, які були зняті на початку виконання процедури.

Сподіваємося, ви зрозуміли, як відполірувати фари вашого автомобіля, і змогли переконатися в тому, що зробити це можна навіть в домашніх умовах. Якщо ж вам страшно робити всі ці маніпуляції будинку, то варто звернутися в ваш офіційний сервіс, там все зроблять в найкращому вигляді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!