» » » Як полірувати машину?

Як полірувати машину?

Як полірувати машину?
Як полірувати машину?

Полірування машини в майстернях коштує чималих грошей, адже там вона виконується професіоналами, проте правильно відполірувати машину цілком можливо і в домашніх умовах. Робиться це як вручну, так і за допомогою полірувальної машинки. Особливо важлива полірування після фарбування, адже по суті вона є остаточним етапом робіт над зовнішнім виглядом автомобіля.

вибір поліролі

Щоб добитися рівного глянцевого покриття важливо приділити особливу увагу якості матеріалів. Поліроль - це пастоподібна субстанція або емульсія, що має складний склад. В основному це силікон, силіконові смоли і різноманітні воски. Крім того, поліроль може містити особливі елементи для заповнення подряпин і нерівностей на поверхні автомобіля.

Діляться поліролі на 3 види:

  • сильно абразивні - краще використовувати при наявності добре видимих подряпин, не рекомендовані для частого використання і полірування всій поверхні авто;
  • среднеабразівних - приховають дрібні шорсткості лакофарбового покриття, можна використовувати для всієї поверхні кузова;
  • універсальні - заповнюють подряпини, вирівнюють поверхню, створюють захисний шар.


Поліролі можуть бути призначені тільки для ручної або тільки для машинної обробки поверхні. Врахуйте ці особливості при виборі засобу, а потім приступайте підготовці кузова машини.

підготовка автомобіля

  1. Ретельно зітріть з поверхні автомобіля все забруднення. В`їдаються плями, як, наприклад, від гудрону, можна очистити за допомогою розчинника або гасу.
  2. Машина має залишитися чистою водою із застосуванням спеціального шампуню. Ваше завдання максимально очистити поверхню кузова від пилу і бруду.
  3. Просушіть лакофарбове покриття і протріть його м`якою ганчіркою.

Краще проводити процедуру полірування в гаражі або іншому приміщенні: це дозволить захистити машину від впливу несприятливих погодних умов.

Як полірувати машину вручну



Для полірування автомобіля без використання спеціальної машинки, крім поліролі вам знадобляться губки або шматочки поролону, а також чиста ганчірка.

  1. Нанесіть трохи поліролі з туби на губку, а потім круговими полірування авторухами пройдіться по поверхні кузова від низу до верху. Ваше завдання розподілити пасту максимально рівномірно на оброблювану частину кузова.
  2. Розподіливши таким чином поліроль, розтирайте його круговими рухами з боку в бік і зверху вниз.
  3. Повторіть процедуру кілька разів.
  4. Дайте пасті просохнути, а потім зітріть надлишки за допомогою м`якої ганчірки.
  5. Починати полірувати автомобіль краще знизу, поступово просуваючись до даху кузова.

Як полірувати машину полірувальної машинкою

Зазвичай полірування машинкою проводять двічі: спочатку за допомогою сильно абразивного кошти, а потім наносять захисний шар універсальної поліролі або воску. Детальніше про особливості машинної полірування читайте в нашій статті - Як відполірувати автомобіль .

Полірується кузов за допомогою машинки так:

  1. Нанесіть невелику кількість поліролі на полірувальний круг машинки.полірування авто
  2. Круговими рухами розмажте пасту по невеликій поверхні кузова. Врахуйте, що поліроль швидко висихає, тому ваше завдання брати для одного циклу обробки таку площу, щоб на обробку її пішло всього декілька хвилин.
  3. Увімкніть машинку на слабкі обороти. Рівномірно розтирайте поліроль хрестоподібними рухами: спочатку по горизонталі, потім по вертикалі.
  4. Проводьте обробку поступово, щоб ретельно відполірувати лакофарбове покриття.
  5. Збільште обороти машинки і повторно пройдіться по поверхні також з боку в бік і від низу до верху.
  6. Візьміть чисту м`яку ганчірку і зітріть зайву пасту з автомобіля.
  7. Повторіть кроки для наступної частини кузова, поки не відполіруєте всю поверхню машини.

Закінчений вигляд машині додадуть абсолютно прозорі і блискучі скла. Про способи полірування останніх прочитайте в нашій статті - Як відполірувати скла.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!