» » » Як зібрати машину?

Як зібрати машину?

Як зібрати машину?

Автомобілів на вулиці сьогодні безліч, і бажання виділитися нерідко приводить людину до думки зібрати машину своїми руками. Власний ексклюзивний автомобіль дозволить вам відчувати себе королем дороги, адже навіть найпрестижніші авто, як, наприклад, «Ягуар», «Порше», «Ламборгіні» або «Феррарі» збираються серійно, а ваша машина стане єдиною в своєму роді. Наскільки це можливо, залежить, перш за все, від ваших технічних навичок і матеріальних засобів, а загальну інструкцію по збірці автомобіля ми вам надамо в цій статті.

Як зібрати машину - інструкція



На ваш вибір пропонується два варіанти складання ексклюзивної машини: повністю самостійний і за допомогою автомайстерні. Якщо ви вирішили зробити все самостійно, вам знадобиться гараж з хорошим обладнанням та обігрівом (бажано), спеціальні інструменти, практичні навички та вміння в області ремонту транспортних засобів і, звичайно, відмінне знання «матчастини», тобто внутрішнього устрою автомобілів. Також врахуйте, що на складання повноцінного автомобіля доведеться витратити солідну суму (не менше 10 тисяч доларів, тобто 300 тисяч рублів), і якщо ви такий не володієте, то краще залишити цю затію.

проект автомобіля



Перш за все, потрібно мати чіткий план збирання, включаючи зовнішній вигляд автомобіля, розташування основних вузлів, тобто продумати абсолютно всі особливості: від технічних характеристик до комфортабельності та дизайну. Бажано представити все це в вигляді креслень. До речі, останнім часом стало модним збирати машини онлайн. Це означає, що людина приходить в спеціалізовану майстерню зі своїми ідеями, а фахівці майстерні за допомогою комп`ютерних програм становлять проект вашого майбутнього автомобіля з урахуванням всіх ваших побажань. Зрозуміло, послуга ця не безплатна, тому приготуйте додаткові гроші. Проте, послуга ця дуже цікава і перспективна. Таким чином, ви зможете побачити власний автомобіль в режимі реального часу ще до збірки, а значить і щось скорегувати в разі потреби. І пам`ятайте: для економії грошей і часу, а також для того, щоб уникнути помилок при складанні, єдине, що вам допоможе - це чіткий план, що включає в себе параметри або розрахунки на кожен етап збірки. Ну а тепер розглянемо процес створення ексклюзивного автомобіля крок за кроком.

Збираємо машину своїми руками

Починати потрібно завжди з виготовлення кузова авто. Це дозволить вам зібрати автомобіль, який максимально відповідає вимогам комфорту та безпеки. Як варіант, можна використовувати і який-небудь старий кузов, відреставрувавши його з внесенням необхідних коректив в його конструкцію. Перед тим, як приступати до фарбування кузова, ретельно підготуйте поверхню: позбудьтеся від непотрібних деформацій, видаліть іржу і стару фарбу спеціальними засобами. Пам`ятайте, що фарбування потрібно проводити в спеціальних камерах, в яких вам буде забезпечено необхідну якість лакофарбового покриття кузова вашої машини. Тепер настає найвідповідальніший момент збирання: ремонт, установка і доукомплектування різних вузлів і агрегатів вашого майбутнього автомобіля. Це особливо важливо, якщо ви вирішили зібрати нову машину з декількох старих. На цьому етапі ми радимо вам приділити особливу увагу таким системам: двигуну, системі охолодження, КПП (коробці перемикання передач), підвісці, системі рульового управління і гальмівній системі. Найскладніше тут - з`єднати всі ці системи в єдине ціле, що під силу далеко не кожному. Але тільки так і можна зібрати повноцінний автомобіль. Бракує технічних навичок - почніть з вивчення внутрішньої будови автомобіля, як в теорії, так і на практиці, спочатку ремонтуючи і усуваючи незначні неполадки. Після складання вам потрібно обкатати зібране транспортний засіб і заїхати в ГИБДД за дозвільними документами, які не завжди отримати просто, але, як показує практика, цілком реально.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!