» » » Як дізнатися пробіг?

Як дізнатися пробіг?

Як дізнатися пробіг?

При покупці автомобіля його ціна безпосередньо залежить від його пробігу. Пробіг автомобіля дуже нескладно, як запевняють фахівці, змінити, підкрутивши показання приладів, причому не тільки механічних, але і електронних. Тому, якщо ви збираєтеся купувати старий автомобіль, вивчіть, як дізнатися пробіг авто не за приладами, а за іншими ознаками.

показання приладів

На одометрі можна побачити цифри, які показують, скільки кілометрів пройшов автомобіль за всю свою історію. Якщо вони стоять не рівно по відношенню один до одного, то це перша ознака того, що свідчення скручувалися, тобто змінювалися в меншу сторону.

Зовнішній вигляд авто

Перша порада, яку дасть вам автотехник, якщо ви цікавитеся, як дізнатися пробіг автомобіля, це зробити ретельний зовнішній огляд. Якщо вам заявляють про невеликому пробігу автомобіля, але при детальному огляді ви не знайшли дрібних тріщин і відколів лакофарбового покриття, які в будь-якому випадку будуть, якщо машина експлуатувалася, то значить, вона була повністю пофарбована зовсім недавно, а що під цим покриттям насправді було, не відомо. Але якщо мікро тріщинки є, то по ним так само можна сказати про пробіг. Чим їх більше і вони глибше, тим більше машина має пробіг.

Внутрішні частини авто



Є ще один спосіб, як дізнатися реальний пробіг автомобіля. Якщо ви побачили в автомобілі новий газорозподільний ремінь, а продавець каже про те, що автомобіль не пройшов 100 тисяч км, то говорить він неправду. Тому ремінь цей треба міняти кожні 100 тисяч. При наближенні до цієї позначки він повинен бути з середнім зносом. А якщо вам сказали, то пробіг становить 120-130 км, а ремінь має крайню ступінь зносу, то явно, що авто пройшло близько 200, а то і все 300 тисяч км.

Реальний пробіг автомобіля можна обчислити за станом гальмівного диска. Загляньте під передню колодку і огляньте ту частину диска, про яку колодка не тре. На краю диска і через це утворюється гальмівний бортик, його ширина більше 2-3 міліметрів. В цьому випадку пробіг автомобіля більше 20 тисяч кілометрів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!