» » » Як пробити вин (vin)?

Як пробити вин (vin)?

Як пробити Вин (Vin)?

Кожен автомобіль має індивідуальний номер - Vin-код. Якщо його правильно розшифрувати, можна дізнатися рік виготовлення автомобіля і його виробника. Ідентифікаційний код транспортного засобу складається з сімнадцяти символів. Розглянемо, як пробити Вин-код і як він розшифровується.

Розшифровка Vin-коду

Ідентифікаційний код для автомобіля - це все одно, що паспорт для людини. За номером можна дізнатися характеристики автомобіля і його комплектацію, ким він зроблений і чи не числиться він в угоні. Перш ніж купувати машину, фахівці рекомендують перевірити її Vin-код. Це необхідно зробити для того, щоб дізнатися про те, чи не «перебиті» чи на ньому символи. У Vin-коді ніколи не застосовують символи Q, O і I, з огляду на те, що їх дуже легко можна переплутати з нулем і одиницею. Коли запитують про те, як пробити Vin-код, мають на увазі, як його перевірити. Ідентифікаційний код складається з трьох частин:

  • WMI - ідентифікує виробника.
  • VDS - складається з шести символів. Цими символами описується автомобіль. Виробник сам визначає, як буде зашифрована інформація.
  • VIS - складається з восьми символів, в яких може бути зашифрований рік випуску автомобіля, завод виробника. Чотири останні символи завжди представлені цифрами.


Код наносять на спеціальних табличках, які найчастіше розташовуються на лівій передній стійки кузова або верхній лівій частині інструментальної панелі. У будь-якому випадку, завжди можна подивитися його розташування в технічному паспорті або в свідоцтві про реєстрацію.

Перевірка Vin-коду



Розглянемо, як пробити Вин-код:

  • В інтернеті можна знайти багато онлайн-сервісів, за якими можна «пробити» Vin-код. Наприклад, на сайті: vincarfax.ru дуже легко перевірити ідентифікаційний код автомобіля. Для цього треба в верхній частині сторінки ввести номер і натиснути на кнопку пошуку. Пошук буде здійснюватися автоматично. Найвідоміші компанії можуть надати інформацію про минуле автомобіля. У разі якщо відомості будуть знайдені, з`явиться звіт, в якому вони будуть відображені. У цьому звіті може бути надана інформація про пробіг машини, про проходження технічного обслуговування, про те, як часто змінювалося масло в двигуні, яка проводилася заміна деталей і т.п.
  • Якщо необхідна перевірка машини з Північної Америки, інформацію можна отримати на сайтах: carfax.com і autocheck.com, vin.su, vinfax.ru. Для автомобілів, вироблених в інших частинах світу, слід звернутися на сайти: in-drive.ru.
  • Дізнатися інформацію про марку автомобіля, моделі, країні, якого вона року випуску, тип кузова, можна дізнатися безкоштовно. Заплативши незначну суму, близько 90 рублів, можна дізнатися відомості про пробіг машини і її комплектації, про участь в дорожньо-транспортній пригоді. Однак, не для всіх моделей автомобілів доступна подібна інформація.
  • Також можлива перевірка машини по Vin-коду за допомогою СМС. Таку послугу пропонують отримати на сайті vinformer.su. Там же можна дізнатися про вартість послуги.
  • Бази carfax і autocheck видадуть моментальну інформацію про автомобілі з США. Така інформація надається платно.

Перевірка ідентифікаційного коду стовідсоткової гарантії не дає, так як машина може отримати різні пошкодження під час транспортування, такі відомості не будуть відображені в звітах. Про стан автомобіля найкраще розповість фахівець після її повної перевірки, яку проводять за допомогою спеціального сучасного обладнання.

Тепер ви знаєте відмінні способи того, як пробити вин-код, щоб дізнатися про автомобіль все найпотаємніше. Завдяки такій можливості, ніхто не зможе приховати від вас нічого, і ви придбаєте дійсно те, що вам потрібно, а не "кота в мішку". Бажаємо вам удачі в покупці! Адже, як відомо, автомобіль - це дуже серйозна покупка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!