» » » Як визначити рік випуску автомобіля?

Як визначити рік випуску автомобіля?

Як визначити рік випуску автомобіля?

При продажу особистого транспортного засобу деякі автовласники вдаються до навмисного приховування інформації про справжню дату виробництва автомобіля. Однак якщо ви поставили собі за мету дізнатися момент, коли машина була випущена, у вас обов`язково це вийде. Головне, озброїтися нижче наведених рекомендацій з приводу того, як визначити рік випуску автомобіля і завжди пам`ятати, що дату випуску можна подивитися в супровідних документах або безпосередньо на самому транспортному засобі. А якщо це не вдасться зробити, тоді скористайтеся будь достовірною інформацією, роздобутим у митних органів в момент митного оформлення. 

Як визначити рік випуску авто

  • Коли транспортний засіб надходить від виробника, в доданих до неї документах повинен бути зазначений рік випуску. Такими можуть бути різна товаросупровідних документація або інвойси.
  • Рік випуску в більшості випадків можна визначити за спеціальним VIN-номером, оформленим відповідно до міжнародних стандартів. Але так як в десятій позиції номера вказується модельний рік ТС, який може не збігатися з реальним календарним роком і, відповідно, з роком випуску, то на дані VIN можна покладатися тільки приблизно.
  • Розібратися в тому, як визначити рік випуску за VIN досить складно ще й тому, що цей міжнародний стандарт носить виключно індикативний характер, а позиції по ньому кожен виробник авто визначає самостійно. Трапляється і так, що даний номер не містить інформацію про період випуску, або він позначає інші позиції. У салоні регіонального представництва компанії, яка випустила ваш автомобіль можна дізнатися детальну інформацію щодо коду VIN, тільки пам`ятайте: відлік модельного року починається з 1 липня.
  • Іноді визначити рік випуску можна, ознайомившись з номерами шасі, двигуна, кузова або КПП. Знайти дані про випуск, можна і переглянувши бирки ременів безпеки, а також скла авто (останні дві цифри номера).
  • Визначити фактичну дату випуску вашого автомобіля допоможе опрацювання всіх зібраних даних: розшифровка VIN і інформація, що міститься у відповідних документах, які були представлені виробником транспортного засобу.
  • Досить часто дата виробництва вказується на електричних кабелях і проводці в моторному відсіку будь-якого автомобіля.


Якщо вам все-таки не вдалося знайти достовірну інформацію, то можна послати замовлення на експертизу в митних лабораторіях, яка достовірно встановить дату випуску автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!