» » » Яка машина найдорожча?

Яка машина найдорожча?

Яка машина найдорожча?

Давайте спробуємо з`ясувати, яка машина найдорожча в світі на сьогоднішній день. А з`ясовувати ми це будемо як за абсолютним показником (серед всіх класів авто), так і за основними класами, яких, як відомо, три: це антикварні машини, спортивні автомобілі (спорткари) і ексклюзивні авто.

Найдорожче авто у світі

Як ви вже, напевно, здогадалися, найдорожча машина належить до категорії антикваріату. А рекорд був встановлений в 2010 році, коли на аукціоні «Гудінг і Ко» автомобіль Bugatti Type 57SC Atlantic 1936 го року випуску був куплений майже за 40 мільйонів доларів США. До речі, зараз ця машина є одним з основних експонатів автомобільного музею Маллина (Mullin Automotive Museum) в Сполучених Штатах, а до недавнього часу перебувала в одній приватній колекції. Найцікавіше, що в свій час доктор П.Вільямсон, колишній власник машини, купив її за все за 59 тисяч доларів. Було це в 1971 році. Таким чином, вартість машини за 40 років зросла, страшно уявити - в 500 разів! Але те, що ціна автомобіля виявилося такою високою, зовсім не дивно, адже Bugatti Type 57SC Atlantic є, по суті, першим в світі суперкаром - в ті роки не було іншої такої машини, яка б могла розганятися до 200 км / год і мала б 210 к.с. під капотом. У 2 рази дешевше, а саме в 20 мільйонів доларів, оцінили Ferrari 250 GTO тисяча дев`ятсот шістьдесят-три-го року випуску. Всього ж було випущено 36 таких машин, а ось Bugatti Type 57SC Atlantic - всього три. Ну а тепер від серійних раритетів до сучасних серійним авто.

Найдорожчі авто: спорткари

І тут теж лідер Bugatti - і на цей раз це Bugatti EB 16.4 Veyron. Його ціна в порівнянні з раритетними автомобілями може здатися низькою, однак для сучасної серійної машини вона просто космічна - це майже 1 мільйон 700 тисяч доларів! Правда, за твердженнями експертів ціна виправдана запаморочливим технічними характеристиками автомобіля - максимальною швидкістю в 407 км / ч, а на спеціальній трасі і зовсім 431 км / год, а в одному з заїздів до 434 км / год! Крім того, Bugatti EB 16.4 Veyron розганяється до 100 км / год всього лише за 2,5 секунди, а потужність машини становить 1001 к / с - небачені раніше цифри. За швидкістю, правда, з Bugatti Veyron може позмагатися SSC Ultimate Aero 6.3 V-8 - найшвидший спорткар в світі. Максимальна швидкість SSC Ultimate Aero 6.3 V-8 просто космічна - 436 км / год! Однак за ціною ця машина знаходиться на третьому місці і коштує близько 655 тисяч доларів. А між ними розташувалася Pagani Zonda C12 7.3 V12 вартістю в 667 тисяч доларів.



Ексклюзив

У цю серію входять машини відомих світових брендів, які випускаються загальним числом не більше 50 на рік. Також вони не є спортивними або гоночними автомобілями і мають ціну понад 100 тисяч доларів. На даний момент лідер тут - Maybach 62S MSRP вартістю в 450 тисяч доларів. Він обігнав такі автомобілі, як Rolls-Royce Phantom (445 тисяч), Ferrari 599 GTB Fiorano (310 тисяч) і інші престижні машини. Ну і, звичайно, ми підготували для вас фото найдорожчих авто.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!