» » » Як їздити на литовських номерах?

Як їздити на литовських номерах?

Як їздити на литовських номерах?

Купівля машини - серйозний і відповідальний крок. Кожен намагається купити якомога вигідніше, щоб не прогадати з позитивними і негативними сторонами придбання автомобіля. Тому багато хто прагне придбати машину не в Росії, де її вартість значно вища через митниці, податків та іншого, а закордоном. Наприклад, можна їздити на литовських номерах, не змінюючи і не оформляючи машину в Росії. Але ви зіткнетеся з певними труднощами.

документи

Їздити на машині з іноземними номерами ви маєте право за генеральним дорученням. Господар авто може виписати вам її досить на тривалий термін - до десяти років. Але слід пам`ятати, що генеральна довіреність ще не робить вас власником, а тому, у працівників ДАІ можуть виникнути додаткові і абсолютно непотрібні запитання.

І вся сіль проблеми в тому, що даний вид документа діє тільки на території Латвії. При в`їзді в Росію на такій машині, вам дають тимчасовий дозвіл на ввезення автомобіля. На території іншої держави, в тому числі і Росії, машина може перебувати не довше ніж трьох місяців (90 днів). Після закінчення даного терміну, ви зобов`язані перетнути кордон назад в Латвію.

Єдиний легальний варіант оформлення документів - укладення трудового договору з литовської фірмою, на яку вже повинна бути оформлена машина. Тоді ви будете їздити на робочому автомобілі і при наявності дорожнього листа ви можете перебувати на території іншої країни.

грошовий аспект



Звичайно, при купівлі такого авто вигода очевидна. Ціни в країнах Європи, як правило, в два-три рази нижче. Але не варто кидатися на дешевий сир, він, як відомо, тільки в мишоловці. Продовжувати дозвіл на ввезення автомобіля, який буде гарантом вашого легального перебування на території країни, потрібно раз в квартал. За три місяці ви виплатите 3 000 рублів. За рік, відповідно, 12 000, а за десять - вже 120 000! Ось вся різниця при покупці і повернеться до вас. Крім того, для продовження цього дозволу вам доведеться постійно виставівать черзі, викроювати час, узгоджувати графіки та інше, інше, інше.

Труднощі зі збутом

Але, припустимо, ви дізналися, як їздити на литовських номерах, і це вас не зупинило - ви придбали авто. Проходить невизначену кількість часу, і ви вирішуєте його знову продати. І ось тут виникають складнощі, тому що продати такий автомобіль можна тільки на території тієї країни, якої вона належить. Тобто, вам потрібно знову їхати до Латвії, шукати там покупця і перепродувати автомобіль. Існує, звичайно ж, варіант розпродажу машини по частинах, але це справа теж не дуже приємне, тривалий і не зовсім законне. Та й цінуються тільки цілі деталі, а якщо машина потрапляла в аварію?

Кому варто займатися

Загалом, з усієї інформації про те, як їздити на литовських номерах, можна зробити тільки один висновок: справа ця складна і невигідне. Займатися подібними авантюрами може бути вигідно тільки тим, чия плата по податках за оформлене в Росії авто перевищить цю щорічну суму в 12 000 рублів. Крім того, якщо ви збираєтеся переїжджати в Латвію або ж жити в обох країнах - тоді вам теж може бути цікавий цей варіант.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!