» » » Чи можна переоформити машину?

Чи можна переоформити машину?

Чи можна переоформити машину?

Часто у автовласників виникає питання - куди подіти свою машину при покупці нової і отримати за це непогані гроші. Продавати - справа затяжна і далеко не завжди вигідне, користуватися Trade-in в автосалоні ще більш збитковим. І врешті-решт, приймається рішення залишити авто в родині або подарувати дитині / дружині або ще кому-небудь з родичів. В цьому випадку виникає питання, як можна переоформити машину? Доступні кілька способів.

Оформлення договору купівлі-продажу

В даному випадку створюється договір в трьох примірниках (для справжнього власника, для майбутнього власника і для ГИБДД) про продаж автомобіля (як при покупці нового, із зазначенням всіх даних про авто і власників). Потім майбутнім власником оплачується мито на отримання свідоцтва про реєстрацію. Новим власником заповнюється ПТС на своє ім`я. Далі майбутній власник авто з цими паперами відправляється в відділ МРЕВ для звірки номерів агрегатів автомобіля і отримує свідоцтво про реєстрацію ТЗ на своє ім`я. В даному випадку номера на автомобілі залишаються. Якщо ж справжній власник хоче залишити номера собі, то йому потрібно зняти з обліку свій автомобіль, а майбутньому власнику - сплатити мито з урахуванням отримання нових номерів.

При оформленні договору купівлі-продажу є один нюанс. Якщо автомобілю менше трьох років, то власник не оподатковується, в іншому випадку краще вказати мінімальну вартість для мінімального податку.

оформлення дарчої



При такій ситуації необхідно в рукописному вигляді уявити обдарування із зазначенням всіх характеристик автомобіля і підтвердженням власності авто, квитанцію про сплату податку на отримання свідоцтва про реєстрацію та номерів, ПТС і свідоцтво про реєстрацію ТЗ справжнього власника. З цим набором документів дарувальник і обдаровуваний їдуть в ГИБДД, де відбувається зняття з обліку авто і постановка на облік на нового власника.

Оформлення генеральної довіреності

Для оформлення довіреності такого виду (видається на 3 роки) необхідно звернутися до нотаріуса, після її отримання можна піти в відділення ГИБДД і оформити авто на нового власника.

Якщо ж ви все-таки вирішите продати свій автомобіль, то буде корисною стаття Чи можна залишити номери.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!