» » » Як відновити птс?

Як відновити птс?

Як відновити ПТС?

Іноді у власників автомобілів трапляється, що вони раптово не виявляється на звичному місці паспорт транспортного засобу. Якщо це сталося, не варто панікувати, можна просто спробувати його відновити. Отже, розглянемо, чи можна відновити ПТС.

Відновлення паспорта при його крадіжці

Якщо ваш паспорт транспортного засобу раптом пропав, то перше, що ви повинні зробити - це з`ясувати, чи не викрадений він. Якщо підтвердяться найжахливіші припущення, то першим ділом вам необхідно буде відвідати районне відділення ОВС і написати про це заяву. Це не допоможе вам знайти паспорт, але зате обмежить переміщення шахраїв в аналогічному автомобілі.

Тільки після того, як ви напишете заяву, можете приступати до того, як відновити ПТС. Для цього нам знадобиться відвідати відділення ГИБДД, в якому і буде проводитися відновлення паспорта. З собою необхідно взяти паспорт, СТС і поліс ОСАГО. Якщо свідоцтво про реєстрацію також було викрадено зловмисниками, то його також доведеться відновлювати.

Не варто приганяти ваше авто на майданчик для огляду в ДАІ. Але бувають і такі випадки, коли співробітники органів правопорядку хочуть особисто перевірити номерні агрегати. Необхідно це для того, щоб не помилитися в числових даних при видачі повторного паспорта транспортного засобу. Сам же процес того, як відновити загублений ПТС, в чомусь схожий з постановкою автомобіля на облік.



Вам необхідно буде сплатити державне мито, сума якої становить 500 рублів, також додатково доведеться сплатити дублікат СТС, який коштує 300 рублів (дане свідоцтво після зміни паспорта автоматично стає недійсним).

Восстанавленія ПТС при втраті

Також до паспорту необхідно додати довідку, яку ви отримали в ОВС після подачі заяви про розкрадання. Але як же бути, якщо ви просто втратили ПТС? Як відновити ПТС при втраті? У такому випадку при написанні заяви в ГИБДД необхідно дописати фразу «паспорт транспортного засобу був загублений при невідомих мені обставин, повністю виключаю факт крадіжки». Після подачі такої заяви ви отримаєте новий ПТС, тільки з позначкою «дублікат», а також нове СТС.



Для того, щоб відновити паспорт при втраті, вам доведеться повторити ту ж процедуру, що і відновлення ПТС після крадіжки. Однак для цієї процедури вам точно не доведеться приганяти автомобіль для огляду. А держмито становитиме 300 рублів (тільки за нове СТС). Державні номерні знаки залишаються такими ж.

Якщо ж вам необхідно відновити тільки СТС, то для цього вам буде необхідно ПТС, так як в паспорт вносяться всі зміни, а в графі під назвою «особливі відмітки» з`явиться запис про те, що виданий дублікат СТС і буде вказано його номер. Оплатити квитанцію за видачу нового паспорта або свідоцтва можна прямо на території ГИБДД, так як там знаходиться спеціальний термінал.

аким чином, якщо ви не знаєте, як відновити ПТС на машину, то насамперед необхідно звернутися в органи ГИБДД, так як саме вони організовують процедуру повторної видачі паспорта транспортного засобу.

Процедура видачі нового ПТС займе не більше декількох годин, якщо він загублений і кілька діб, якщо його вкрали. У другому випадку знадобиться додатковий час для того, щоб визначити справжні дані, зазначені на деталях автомобіля.

Таким чином, щоб відновити паспорт транспортного засобу, необхідно написати заяву в ГИБДД, пред`явивши при цьому паспорт, поліс ОСАГО, і СТС на даний автомобіль. Разом з паспортом зміниться і свідоцтво. Дана процедура обійдеться автолюбителю в 500 рублів держмита за ПТС і 300 рублів держмита за СТС. Тепер ви знаєте, скільки коштує відновити ПТС.

Саме тому, якщо в самі трапилася подібна неприємність, то не панікуйте, а дотримуйтесь вказівок, які дані в цій статті. Удачі у відновленні ПТС!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!