» » » Втратив номер: що робити?

Втратив номер: що робити?

Втратив номер: що робити?

Втрата державного або транзитного номера машини - це досить поширена ситуація, хоч і вельми нестандартна. Проте, з нею стикаються багато автомобілістів. Отже, втратив номер? Що робити з цією проблемою невідомо? Тоді наша статьяімеено для тебе, шановний автолюбитель.

Так уже склалося, що сучасні рамки не відрізняються надійністю. Всілякі нерівності дорожнього полотна і викликані ними струсу автомобіля можуть привести до того, що номер просто відвалиться прямо на дорозі. Помітити пропажу в такому випадку, природно, дуже складно, так як важить номер трохи, та й «летіти» йому до асфальту недовго. До того ж шум двигуна прекрасно глушить звук падіння номера на асфальт. Крім природної втрати, ваш номер можуть просто вкрасти. Як не дивно, буває і таке.

Так чи інакше, куди б не подівся ваш номер, їздити без нього не можна. Як тільки співробітники ГИБДД помітять пропажу, ви підете оплачувати штраф, який, до речі, зараз становить 5000 рублів. Крім цього, їзда без державного або транзитного номера може призвести до позбавлення водійських прав строком від 1 до 3 місяців.

Втратив держномер - що робити з цією проблемою

Щоб уникнути сумної перспективи, пов`язаної з позбавленням прав і штрафом, насамперед потрібно відправитися в ГИБДД. Не варто думати, що вітчизняні органи вирішать все швидко, так як подібні проблеми вимагають нової постановки автомобіля на облік. Правда, без технічного огляду, що вже радує. Для початку вам доведеться написати пояснювальну, в формі для якої, до речі, присутній пункт: «Виключаю можливість крадіжки». Таким чином, якщо ви не поставите галочку навпроти цієї фрази, ваш номер буде вважатися украденим. Це обіцяє додаткові втрати часу, так як вам доведеться поїхати до відділку міліції і написати відповідну заяву про крадіжку. До речі, якщо хтось втратив транзитний номер, що робити з цим не знає, ми відповімо - робити потрібно те ж саме, що і при втраті державного.

Альтернативні шляхи вирішення проблеми



Існує також кілька «тіньової» спосіб вирішення даних неприємностей. Так, можна звернутися в компанію, що займається виготовленням номерів. Її співробітники зроблять для вас дублікат всього за 1750 рублів. З огляду на те, що в ГИБДД за втрату вам доведеться викласти 2500 рублів - вигода на обличчя. До речі, вищезгадана сума в 2500 рублів включає мито за втрату (2000 рублів), талон ТО (300 рублів) і відсотки.

Повинні попередити, що подібне рішення проблеми має деякі підводні камені. Вони пов`язані з тим, що загублені номер оформлений як і раніше на вас, адже ніхто його з обліку не знімав. Тому, якщо хтось знайде цей номер, поставить собі на машину і зробить протизаконні дії - відповідати будете ви. Перспектива відповідати за чужі гріхи, звичайно, мало кого радує.

Якщо ж ви все-таки зверніться в ГИБДД, в результаті, на вашому авто будуть красуватися абсолютно «чисті» номери, а в бардачку буде лежати нове свідоцтво про реєстрацію. Таким чином, навіть якщо ваш номер був вкрадений в корисливих цілях, переживати про можливі наслідки вам не доведеться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!