» » » Як дізнатися федеральний номер?

Як дізнатися федеральний номер?

Як дізнатися федеральний номер?

Ви, звичайно, часто потрапляли в ситуацію, що потрібно швидко визначити з якого номера вам дзвонили: місцевого чи федерального. Відмінність федерального номера від місцевого полягає в тому, що дзвонити на нього можна з усієї планети. Прямий номер має вид 123-45-67, а федеральний - Х-ххх-123-45-67, де Х - код країни, ххх - код міста (регіону) або Вашого стільникового оператора. По цифрах ххх можна дізнатися, з якого регіону здійснюється дзвінок.

розрізняємо номера

Як дізнатися федеральний номер? Дуже просто. Якщо у Вас мобільний телефон, то тут, швидше за все, і дізнаватися нічого не доведеться, оскільки стільникові оператори видають його саме в такому форматі, але не завжди. Дізнатися федеральний номер з міського (домашнього або робочого) буде трохи складніше. Для Росії кодом країни є +7, пишемо на початку його, потім код Вашого міста, а потім і Ваш номер. Все, федеральна версія готова. Багато з нас часто замість 7 набирають 8, таким чином, дзвінок тарифікується як міжміський, а не міжнародний. Хоча не буде помилкою, якщо Ви наберете 7, так як система автоматично визначить тип Вашого дзвінка.

Оператори мобільного зв`язку в допомогу



Можна також дізнатися у оператора стільникового зв`язку повну версію Вашого номера. Справа в тому, що у різних операторів федеральний номер може відрізнятися від короткого. Наприклад, у МТС коротка версія перетворюється в федеральну тільки приставкою префікса, а ось у Теле2 короткий номер найчастіше повністю відрізняється від «довгого». І якщо з дзвінками по міжміському зв`язку проблем не виникає, якщо Ви будете використовувати тільки код міста, то з доставкою SMS все якраз навпаки: вони будуть доставлені тільки на «довгу» версію Вашого номера.

Дізнатися федеральний номер по міському також можна по базах, але лише в тому випадку, якщо Ваш оператор розщедриться і викладе таку, що трапляється вкрай рідко. Найбільш популярними є такі оператори, як МТС, Мегафон і Білайн. Практично у всіх тарифних планах даних компаній стільникового зв`язку відразу надається федеральний номер. Коди федеральних номерів трійки лідерів: МТС - 916, Мегафон - 920, Білайн - 903.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!