» » » Якого оператора належить номер?

Якого оператора належить номер?

Якого оператора належить номер?

Сьогодні на російському ринку телекомунікацій представлено досить багато стільникових операторів. Проте, визначити, якого оператора належить номер, не складає труднощів. Знаючи цю інформацію, ви зможете завжди знайти потрібного абонента, відправити йому смс-повідомлення і зателефонувати за вигідним вам тарифом.

На даний момент існує кілька способів, що дозволяють визначити, якому оператору належить номер мобільного телефону.

Онлайн-додатки

У мережі представлено досить багато додатків, який в реальному часі дозволяють визначати оператора мобільного зв`язку. Як приклад можна розглянути number-ok.ru. Даний сервіс хороший тим, що, крім визначення оператора, можна визначити його регіонального представника і навіть відправити смс-повідомлення на номер потрібного оператора.

Якщо ви зайдете на портал spravportal.ru, то також зможете визначити країну, регіон і оператора мобільного зв`язку, маючи номер телефону.

Також деякі мобільні оператори на своїх сайтах розміщують інформацію про приналежність номера мобільного оператора. Наприклад, TELE 2. Вказавши номер телефону на сайті tele2.ru, можна дізнатися оператора і регіон, в якому знаходиться володар номера мобільного телефону.

спеціальні додатки



Якщо ви хочете завжди під рукою мати програму для визначення оператора стільникового зв`язку, то можна завантажити додаток DEF. Для роботи необхідно встановити додаток на персональний комп`ютер.

Для того щоб визначати номер за допомогою мобільного телефону, можна встановити програму Phone Wizard, скачавши її з сайту soft.sibnet.ru.

Даний програми містять великі бази даних мобільних номерів і дозволяють за лічені секунди визначити оператора.



Завантажувати додатки необхідно з перевірених джерел, щоб разом з базою не отримати кілька вірусів.

DEF-код

DEF-код - спеціальний код, який присвоюється певного оператора стільникового зв`язку. Найпопулярніші оператори мобільного зв`язку - МТС, Білайн і Мегафон, тому розглянемо їх докладніше.

  • МТС надає своїм абонентам номера з кодами 910 - 919 і 980 - 989;
  • оператор Білайн визначається по цифрам 96, з яких починається номер телефону;
  • у Мегафона номери починаються на 92 і 93.

Якщо вам необхідно дізнатися, якому оператору належать DEF-коди 967 і 905, читайте статті Який оператор 967 і Який оператор 905.

Варто відзначити, що, використовуючи тільки DEF-код, визначити оператора мобільного телефону досить складно. Це пов`язано з тим, що в 2012 році президент підписав закон «Про внесення змін до Федерального закону" Про зв`язок "та статті 33333 і 33334 частини другої Податкового кодексу Російської Федерації», виходячи з якого кожен громадянин може поміняти оператора стільникового зв`язку, залишивши при цьому колишній номер телефону.

Тому якщо вас цікавить конкретний номер, то необхідно звернутися за підтвердженням до конкретного стільникового оператора.

Бази даних мобільних операторів

Також можна скористатися базами даних операторів. Завантажити їх можна на сайті ba-za.net. Потім почати пошук потрібного абонента. Використовуючи базу даних, можна також визначити, якому регіону належить номер телефону, так як в деяких з них є спеціальна графа, в якій вказується регіон.

Варто зазначити, що такі бази даних призначені для ознайомлення, і будь-яке використання в комерційних цілях (холодні дзвінки, спам-розсилки) може розцінюватися як порушення законодавства РФ.

Таким чином, питання про те, якого оператора належить номер телефону, досить-таки легко вирішується. Способів визначення оператора мобільного зв`язку досить. Все, що необхідно, - вибрати підходящий для вас варіант.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!