» » » Як відновити номера?

Як відновити номера?

Як відновити номера?

Отримання дублікатів державних реєстраційних знаків на машину може знадобитися власнику автомобіля з наступних причин:

  • номера загублені або вкрадені;
  • номера прийшли в непридатність за зовнішнім виглядом.

Другий пункт не тільки доставляє незручності самому водієві, але і викликає невдоволення у співробітників ГИБДД. У будь-якому випадку, заміна номерних знаків - це не примха, а необхідність.

Чи можна відновити номера

Дублікат номерів на автомобіль видаються всім при пред`явленні в ГИБДД пошкоджених номерів, всіх необхідних документів та сплати державного мита. Ви просто міняєте старі держ знаки на нові. Крім того, в даний час різні компанії пропонують свої послуги по заміні номерних знаків без зайвих зусиль з вашого боку. Тобто ви робите заявку через інтернет, і дублікати доставляють прямо вам додому. На цьому ми зупинимося докладніше нижче.



Інша справа, якщо треба відновити втрачені номери. Раніше якщо гос номер автомобіля був загублений або вкрадений, то доводилося отримувати номери з новим набором літер і цифр, а також вносити зміни в документи, по суті реєструвати машину заново. Тепер же, зі вступом в силу Наказу МВС РФ від 07.08.2013 р № 605 "Про затвердження Адміністративного регламенту Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації з надання адміністративної послуги з реєстрації автомототранспортних засобів і причепів до них", дозволяється виготовляти дублікати номерів на машину і в випадку крадіжки, і в разі втрати. Закон вступив в чинності 15 жовтня 2013 р

Рекомендуємо вам подумати, чи варто відновлювати держ номера в разі крадіжки. Може бути, краще заявити про крадіжку або втрату номерів, щоб не стати замішаним в неприємні історії?

Як відновити номера самому



Згідно з офіційним сайтом Державтоінспекції МВС Росії, для отримання дублікатів державних реєстраційних знаків необхідно надати:

  1. Документ, що засвідчує особу.
  2. Довіреність від власника транспортного засобу, яка засвідчує повноваження заявника.
  3. Свідоцтво про реєстрацію ТЗ.
  4. Квитанція про оплату держмита за видачу державних реєстраційних знаків. Розмір держмита рекомендується уточнити по довідковому телефону підрозділи ГИБДД вашого району.
  5. Заява про видачу дублікатів номерів. Воно заповнюється строго за зразком. Зразки заяв висять на стендах в підрозділі ДАІ вашого міста. Ви можете написати заяву від руки або надрукувати на комп`ютері. Воно повинно бути підписано заявником.

Отже, ви зібрали пакет даних документів. Тепер необхідно відправитися за однією з адрес Державтоінспекції вашого міста. Надавати автомобіль для огляду не потрібно.

Як відновити номера через фірми

Якщо раніше при необхідності заміни номерних знаків на машину власникам автомобілів слід звертатися в ГИБДД, то з 15 жовтня 2013 роки після внесення змін до законодавчих актів можна замовляти держ знаки в спеціалізованих організаціях. Причому заявку можна залишити навіть по телефону або через інтернет, а номери вам привезуть додому. Через такі фірми можна як відновити втрачені номери, так і поміняти зіпсовані старі на нові. При зверненні в подібну організацію потрібно надати:

  1. свідоцтво про реєстрацію ТЗ,
  2. паспорт або водійське посвідчення,
  3. номерні знаки (якщо є).

Однак, не все так просто. Якщо ви впевнені, що загубленими номерами не скористаються зловмисники в своїх цілях, то боятися нічого. Замовляйте дублікати з таким же буквено-цифровим набором. Але більшість власників машин в разі крадіжки або втрати номерів все ж звертаються до відділення поліції і заявляють про крадіжку. Номерні знаки оголошуються в розшук. І тоді вам видають державні реєстраційні знаки з новим буквено-цифровим значенням.

Організацій, що надають послуги з виготовлення дублікатів номерів на машину, зараз повно. Введіть в пошуковій системі мережі назву свого міста і послугу, наприклад, "відновлення номерів на машину". У невеликі міста існує доставка з більших. Як приклад, відомий сервіс ГАІ.ру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!