» » » Скільки можна їздити з транзитними номерами?

Скільки можна їздити з транзитними номерами?

Скільки можна їздити з транзитними номерами?

Як написано в ПДР, найбільший термін, протягом якого можуть діяти транзитні номери, має тривалість 20 днів. При збіг деяких обставин цей термін можуть зменшити. Точний термін можна дізнатися тільки лише перевернувши номера зворотною стороною. Це до питання про те, скільки можна їздити з транзитними номерами.

Найбільше число питань, найчастіше виникає при вивченні наказу МВС РФ №1001 «Про порядок реєстрації транспортних засобів», в тексті якого повідомляється, що розпорядники, користувачі або ж власники транспорту зобов`язані провести реєстрацію в певні терміни, які становлять 5 днів з дати покупки або розмитнення. Таке обмеження часто не діє, якщо вам не відразу видали транзитні номери. При такому розкладі, ви можете їздити на машині, показуючи співробітникам ГИБДД документи на ТЗ, а необхідно зареєструвати транспортний засіб протягом 5 днів. Заява щодо продовження дії транзитних номерів пишеться в абсолютно довільній формі, але обов`язково потрібно прописати причину цього продовження.

Що ж може статися, якщо не вийшло збільшити термін користування транзитними номерами, а зареєструвати машину ви так і не встигли? Тут ви зможете відбутися штрафом, розмір якого становить від 300 до 800 рублів, як свідчить частина 1 статті 12.1. Тому постарайтеся зробити все маніпуляції з новим авто у відведений термін.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!