» » » Що робити, якщо втратив телефон?

Що робити, якщо втратив телефон?

Що робити, якщо втратив телефон?

Напевно, кожен з нас хоч раз в житті втрачав хоч один телефон. Відчуття не з приємних, в кращому випадку людина засмучується, а в гіршому починає битися в істериці, адже телефон був єдиним, дорогим, і в ньому були всі необхідні контакти! Як бути, що робити? 

Якщо втратив мобільний телефон

Що робити, якщо втратив телефон?

Якщо трапилася неприємність, і ти втратив телефон, то в першу чергу потрібно на нього подзвонити. Може, ти залишив його в таксі або в кафе, а може, його знайшов чоловік, який збирається його повернути.

У разі, якщо не відповідають або відмовляються повернути телефон, то в першу чергу необхідно заблокувати сім-карту. Терміново дзвони своєму оператору стільникового зв`язку, щоб ніхто не зміг використовувати засобами, які залишилися на телефоні. До того ж, не всі оператори блокують вихідний зв`язок при нульовому балансі і зловмисник може увійти в мінус, а гасити борги по карті доведеться тобі. Досить дзвінка, щоб оператор припинив обслуговування по карті. Знадобляться паспортні дані.



Після цього необхідно буде підійти в офіс компанії і написати заяву про призупинення обслуговування і про відновлення номера. Відновлений номер буде працювати окремо від минулого, і тієї сім-картою вже не можна буде скористатися. Якщо номер числиться в організації, в якій ти працюєш, то заяву необхідно писати на фірмовому бланку, підписати його повинен керівник, а пред`явити заяву ти зможеш тільки за дорученням, виписаним на тебе керівником компанії. Або ж звернутися в офіс оператора повинен буде сам керівник.

Розкажи про зникнення в поліцію. Вкажи приблизний час і місце, де це могло статися. Якщо збереглися документи на телефон (гарантійний талон, інструкція), то повідом співробітнику поліції електронний номер телефону (imei), за яким телефон можна відстежити в разі крадіжки або нападу. На сьогоднішній день співробітники правоохоронних органів, в тому числі і ГИБДД, при будь-якому зверненні громадян або під час зупинки автомобілів на дорогах в разі порушення правил дорожнього руху зобов`язані переписувати електронні номера власників телефонів. І якщо твій телефон був проданий або їм користується людина, яка його вкрав, є ймовірність, що його знайдуть. Телефони, які значаться в базі як вкрадені або загублені, вилучаються у нових власників і повертаються колишнім.

В разі, якщо вкрали телефон, найнеприємніше - втрата безлічі контактів, які були в телефонній книзі. На жаль, їх вже не відновити, навіть якщо ти відновиш сім-карту. Тому, щоб таке не повторилося надалі, періодично скидай все контакти в комп`ютер або на сім-карту, якої не користуєшся. Таким же чином можна вчинити з фотографіями, відеозаписами і з будь-якою інформацією, яка зберігається в телефоні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!