» » » Як утилізувати автомобіль?

Як утилізувати автомобіль?

Як утилізувати автомобіль?

Будь-яка техніка з часом старіє, зношується і виходить з ладу. Те ж саме відбувається і з автомобілями. Хоч як би був вами любимо «залізний друг», який дістався у спадок від батька чи навіть дідусі, скільки б ви його не ремонтували і не переварювали, одного разу настає той день, коли "реанімація" стає марною. І ви мимоволі замислюєтеся, як утилізувати автомобіль. Ця проблема постає ще більш гостро, враховуючи, що відпрацьоване «своє» транспортний засіб марно варто, займаючи місце в гаражі або у дворі будинку, а з податкової служби щорічно приходять квитанції з вимогою про сплату транспортного податку.

Як і де утилізувати автомобіль

На жаль, державна програма утилізації автомобілів, коли за зданий в утиль автомобіль можна було отримати сертифікат на знижку в п`ятдесят тисяч рублів для покупки нового авто, закінчилася ще в середині 2011 року. Чи буде в найближчому майбутньому нова програма - невідомо. Сьогодні для власника є два основні варіанти утилізації транспортного засобу:

  • здати який виробив ресурс авто в спеціалізований пункт прийому для подальшої розбирання і переробки;
  • самостійно розібрати старий автомобіль, частина деталей при цьому можна продати, а решту здати в пункт прийому металобрухту.

У першому випадку ви нічого не заробите, але швидко вирішите питання з утилізації автохлама. У другому випадку можна трохи заробити, але вам буде потрібно витратити час на розбирання і гроші на необхідний інструмент (ключі, різак і ін.). Утилізація транспортного засобу - процес досить трудомісткий, потрібно добре подумати, чи варта шкурка вичинки.



Адреси пунктів прийому старих авто в вашому регіоні можна знайти в інтернеті, забивши в пошуковику потрібну фразу. Багато з них пропонують послуги з безкоштовної евакуації автомобілів. А металобрухт приймають практично в кожному населеному пункті. Для утилізації автомобіля необхідно виконати дві умови:

  1. утилізувати автомобіль може тільки власник;
  2. автомобіль необхідно зняти з обліку в ГИБДД.

Як утилізувати автомобіль в ДАІ

Для проведення утилізації старого автомобіля вам необхідно звернутися в МРЕВ за місцем реєстрації транспортного засобу із заявою про зняття з обліку, пред`явивши при цьому паспорт і документи на автомобіль. Відсутність документів на транспортний засіб не є причиною для відмови в знятті з обліку для подальшої утилізації. Досить буде просто написати відповідну заяву. У МРЕВ ДАІ вам видадуть довідку, на підставі якої ви можете утилізувати старий автомобіль. Ця довідка буде підставою для відмови від сплати транспортного податку в разі, якщо з ГИБДД, з яких-небудь причин, не передадуть відомості до податкової служби.

Утилізація старого автомобіля позбавить вас від проблем і непотрібного головного болю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!