» » » Як дізнатися, який двигун?

Як дізнатися, який двигун?

Як дізнатися, який двигун?

Автомобілі заполонили наше життя - це факт. Але задоволений покупкою автолюбитель через деякий час починає думати: як дізнатися, який двигун стоїть на моїй «ластівці»?

Автомануали VIN

У техпаспорті зазвичай вказується VIN двигуна - ідентифікаційний номер, за яким за допомогою автомануала можна визначити тип двигуна, країну виробника і основні характеристики. Скористатися автомануалом найкраще на офіційному сайті дилера автозапчастин даної марки автомобіля або, пройшовши по засланні. Також можна скористатися ось цими двома автомануаламі: перший або другий.

Основні характеристики двигуна

  1. Рік випуску

    Але не завжди блоки нумерують, наприклад, «американці» (Ford, Mustang, Dodge) практично всі оснащені так званими безномерних блоками. Що ж робити в такому випадку: як дізнатися, який двигун встановлений на цьому автомобілі. З визначенням року випуску двигуна можуть допомогти майстри, що працюють в спеціалізованих центрах, знавці і любителі цієї марки автомобіля. Можна пошукати знавців на різних форумах автолюбителів в вашому місті.

  2. Потужність і крутний момент

    З вихідними параметрами допоможуть визначитися також в центрах, де встановлені спеціальні стенди. За допомогою такого стенду можна дізнатися реальну потужність, номінальні і максимальні оберти (крутний момент) двигуна. Крім того, не тільки власникам безномерних блоків варто скористатися стендом для визначення основних характеристик двигуна - при покупці підтриманої машини записані в техпаспорті характеристики часто не збігаються з реальними характеристиками, які видає даний двигун.

  3. Об`єм двигуна

    Об`єм двигуна можна дізнатися дослідним шляхом самому - зняти головку блоку циліндрів і виміряти діаметр і хід поршня. Твір цих параметрів і є обсягом одного циліндра. Перемноживши вийшло число на число циліндрів, отримуємо об`єм двигуна.

Не варто все ж забувати, що завжди можна попросити допомоги в дилерському автоцентрі. Ніхто краще не підкаже, як це зробить знавець певної марки автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!