» » » Як форсувати двигун?

Як форсувати двигун?

Як форсувати двигун?

Форсажем двигуна називається збільшення його потужності за допомогою різних технічних маніпуляцій. З цієї статті ви дізнаєтеся, як форсувати двигун на прикладі вітчизняного автомобіля ВАЗ-2108 - вже стала легендарною «вісімки».

Як форсувати двигун ВАЗ 2108

Ні для кого не секрет, що виробники нерідко навмисно обмежують можливості двигунів автомобілів. Що стосується автомобілів марки ВАЗ, то до них вищесказане відноситься повною мірою, тому для того, щоб виконати повний форсаж двигуна ВАЗ, доведеться неабияк витратитися. Розумний варіант форсажу передбачає початкову переустановку ПЗ (програмного забезпечення) блоку управління, адже, в першу чергу, саме заводська електроніка блокує всі можливості двигуна.

Можна, наприклад, провести так званий «Чіп-тюнінг» - так називається перепрограмування ПО управління двигуном в режим «Спорт». Одна ця процедура підвищить потужність двигуна вашої «вісімки», «дев`ятки», «калини» або «пріорі» більш, ніж на чверть. Для тих же, кому більше до душі механіка, ніж електроніка, ми пропонуємо так званий «МД-Тюнінг». Дана процедура полягає в установці додаткових елементів в конструкцію двигуна. Якщо точніше, то потрібно встановити спеціальну додаткову камеру між всмоктуючим колектором і дросельним вузлом двигуна. Така конструкція підвищить потужність вашого двигуна приблизно на 30%.



Нарешті, третій, трохи менш ефективний спосіб форсажу заснований на оптимізації паливного режиму. Це означає, що потрібно встановити спеціальне електронне обладнання, яке буде посилювати процес згоряння палива. Тобто, бензин буде згоряти практично повністю завдяки іонізації повітря, що надходить у двигун разом з паливом, створюючи так звану паливно-повітряну суміш. Така оптимізація призведе до підвищення потужності «движка» вашого авто приблизно на 15-20 відсотків в залежності від качестсва обладнання. Позитивним моментом такого форсажу є не тільки збільшення потужності, але і зниження показника витрати палива.

Форсаж двигуна - плюси і мінуси

Багатьох цікавить, як форсувати двигун таким чином, щоб при збільшенні потужності уникнути різних неприємностей. Розглянемо докладно позитивні і негативні моменти. Що стосується позитивних сторін, то для такої марки, як ВАЗ, форсаж двигуна дає цілий ряд плюсів: це, перш за все, істотне збагачення паливної суміші, що підвищує не тільки потужність, але і стабільність роботи і довговічність двигуна, що для багатьох набагато важливіше . Також забезпечується більш стабільна робота двигуна на холостому ходу і дуже суттєво покращується розгінна динаміка. При правильному форсажі можна навіть спочатку здивуватися, наскільки швидше машина стала набирати хід.

Що стосується мінусів цієї процедури, то вони безпосередньо залежать від місця проведення форсажу. Якісний тюнінг двигуна нешкідливий для автомобіля - це треба пам`ятати, однак, потрібно враховувати ще й те, що хороший форсаж вам ніхто не зробить дешево, хіба що кращий друг - умілець. Якщо ж вам пропонують тюнінгувати двигун ВАЗ менш, ніж за 200 у.о., то потрібно задуматися і перевірити репутацію даного техцентра. Справа в тому, що за таку суму зробити форсаж, звичайно, можна, і потужність двигуна дійсно збільшиться відсотків на 25. Однак при цьому не будуть враховуватися, наприклад, збільшені навантаження на трансмісію, яку також потрібно допрацьовувати. Пам`ятайте, що будь-який вузол, так чи інакше пов`язаний з двигуном, теж потребує доопрацювання після тюнінгу самого двигуна. Тому проводите форсаж двигуна в хорошому сервісному центрі і не економте на цій процедурі, щоб потім не скаржитися на поломки і не витрачати ще більше грошей на їх усунення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!