» » » Як помити двигун?

Як помити двигун?

Як помити двигун?

Двигун вашого автомобіля потребує мийці, так само саме, як і кузов. Чистий двигун на багато менше схильний до перегрівання. Як помити двигун машини? У зв`язку з тим, що бруд і пил служать чимось на кшталт шуби, і надто брудний двигун просто повинен перегріватися. Так, звичайно, система охолодження, скоріш за все, впорається з цим незначним перегрівом, але навіщо їй ускладнювати роботу? Чистенький двигун набагато приємніше обслуговувати. Заміна повітряного фільтра, свічок запалювання, моторного масла - все це набагато приємніше робити на чистому двигуні. Чистий відсік для мотора менш пожежонебезпечний. Відомо багато випадків, коли протікання масла в моторному відсіку привели до займання всього двигуна. Але не всі автолюбителі знають, як помити двигун правильно.

Як не треба мити двигун

Найгірше, що можна використовувати при митті двигуна автомобіля, це установка для миття під високим тиском. І підступ зовсім не в тому, що струмінь «Керхера» зробить дірки в утеплювачі на капоті і повністю змиє (вірніше зіб`є) все наклейки зі всякими даними в моторному відсіку, а також знесе фарбу на деталях двигуна. Після миття під тиском, вода, скоріш за все, потрапить в корпуси блоків управління і різних реле, звичайно в генератор, і так далі. Але найгірше, полягає зовсім не в цьому. Вода під тиском потрапляє всередину роз`ємів і там, тижнями не висихаючи, ініціює появу корозії. Як ви зрозуміли, таким способом користуватися не варто. Розглянемо, як помити двигун автомобіля правильним способом.

Як правильно помити двигун



Куди більш якісна процедура мийки двигуна виглядає наступним чином. Для початку потрібно обприскати холодний двигун, можна навіть і весь моторний відсік, миючим засобом і через кілька десятків хвилин все змити водою, бажано слабким струменем або ж просто полити все з відра. Якщо двигун буде гарячий, миючий засіб дуже швидко висохне, не встигнувши розчинити бруд. Це вже не кажучи про те, який великої шкоди гарячого двигуна може принести холодна вода. Тому, перед миттям, потрібно остудити двигун. Поки двигун буде откісать під дією миючого складу, деякі його місця можна потерти пензликом. Але, як правило, це потрібно бруднішим двигунів. Застосовувати миючі засоби типу «Фейрі» абсолютно марно. Вони розчиняють лише жири тваринні, а проти моторних масел вони безсилі. Для відмивання двигуна можна використовувати і бензин, але, з великим ризиком спалити машину. Чого не можна сказати про гас, він набагато гірше загоряється, але і гірше відмиває. Такі потужні засоби (гас, бензин) зазвичай використовують тільки на дуже брудних двигунах. І ще одне важливе зауваження. Якщо ви використовуєте бензин або гас, вони можуть виявитися на оптиці, що буде не дуже добре.

Коли миття двигуна остаточно закінчиться, потрібно ще один раз сполоснути все водою і залишити машину сушитися на сонці, обов`язково з відкритим капотом. Якщо у вас є можливість застосувати стиснене повітря - процес сушіння набагато пришвидшиться. Але обов`язково будьте уважними, обдуваючи двигун стисненим повітрям, краплі води можуть потрапити туди, де вони будуть вважатися зовсім зайвими.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!