» » » Як промити двигун?

Як промити двигун?

Як промити двигун?
Як промити двигун?

Якщо в мотор машини заливалося неякісне масло або його не замінювали на протязі тривалого часу, виникає необхідність в промиванні двигуна.

Зробити це можна за допомогою декількох способів. Зупинимося докладніше на тому, як промити двигун.

промивні рідини

Промити двигун можна за допомогою промивних рідин, які без праці можна придбати в будь-якому магазині для автомобілістів. Щоб виконати промивку правильно, керуйтеся цією інструкцією, яка актуальна для машин будь-яких марок, в тому числі для ВАЗа і Lada:

  1. Прогрійте двигун протягом 10-15 хвилин. Це необхідно для того, щоб моторне масло набуло більш рідку консистенцію. Завдяки цьому стікати з агрегату воно буде набагато краще.
  2. Заглушіть двигун, потім злийте відпрацьоване моторне масло в ємність через зливну пробку.
  3. Залийте на його місце промивну рідину. Потрібно, щоб рідина повністю заповнила систему змащення двигуна.
  4. Тепер заведіть двигун знову. Дайте йому попрацювати протягом часу, який зазначено виробником на упаковці промивної рідини. При цьому важливо під час роботи двигуна не підвищувати його обороти і не газувати - такі дії можуть спровокувати виникнення в ньому несправностей. Справа в тому, що промивні рідини не мають змащувальні характеристиками.
  5. Коли двигун відпрацює необхідний час, заглушите його. Після цього злийте промивну рідину, а потім відразу залийте нове масло.

Моторне масло



Тепер зупинимося на тому, як промити двигун маслом. Такий варіант користується невисокою популярністю серед автомобілістів. Адже він має на увазі застосування якісного моторного масла, яке містить в собі в великій кількості миючі присадки. В результаті така промивка обходиться дорого. В ході неї йде близько 13-15 літрів масла (точна кількість залежить від об`єму двигуна і встановлених масляних фільтрів). При цьому якість промивки таким способом забезпечується дуже висока. Тому якщо є можливість, то слід скористатися саме їм.

Щоб правильно промити двигун маслом, зробіть наступне ::

  1. Заведіть мотор, хай він попрацює протягом 15 хвилин.
  2. Заглушіть двигун, після чого злийте з нього старе масло, а потім налийте нове.
  3. Знову заведіть мотор - нехай він працює до тих пір, поки з нього не стане стікати чисте масло.
  4. Заглушіть двигун, потім долийте в нього необхідну кількість масла.

п`ятихвилинка



Промити двигун можна за допомогою іншого способу. Він передбачає використання спеціального засобу під назвою «п`ятихвилинка». Працювати з ним необхідно з особливою уважністю, дотримуючись цю інструкцію:

  1. Залийте в двигун п`ятихвилинку, не зливаючи попередньо старе масло.
  2. Заведіть мотор і дайте йому попрацювати протягом 4-5 хвилин.
  3. Злийте з двигуна старе масло разом зі спеціальним засобом.
  4. Залийте в мотордешевое масло і дайте двигуну на ньому попрацювати якийсь час.
  5. Злийте масло в ємність, а потім замініть фільтр на новий.
  6. Залийте в двигун якісне масло.

Використовуючи п`ятихвилинку, потрібно строго дотримуватися зазначений часовий інтервал. Якщо двигун буде працювати більше 5 хвилин, то існує ризик виходу з ладу основних деталей мотора. Справа в тому, що такий засіб містить в собі величезну кількість присадок.

Застосовувати п`ятихвилинки найкраще, коли мотор сильно забруднений. Не рекомендується використовувати такі засоби на регулярній основі. Через агресивних компонентів, які містяться в них, відбудеться змив плівки з поверхні деталей двигуна. В результаті агрегат швидко вийде з ладу.

Якщо ви не впевнені, що зможете самостійно виконати промивку мотора, то краще довірте таку роботу фахівцям СТО, тоді ви уникнете зайвих клопотів і виникнення непередбачених ситуацій.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!