» » » Коли міняти масло в двигуні?

Коли міняти масло в двигуні?

Коли міняти масло в двигуні?

Питання своєчасної заміни масла в двигуні автомобіля є одним з найбільш важливих, для збільшення ресурсу мотора і його стабільної роботи. Однозначної відповіді на це питання не існує, так як терміни заміни масла залежать від безлічі факторів. При цьому не кращим рішенням буде орієнтуватися на рекомендації виробників автомашин.

автовиробники



Часи, коли виробникам було вигідно випускати автомобілі, які не ламаються багато десятиліть, пройшли. В умовах сучасного ринку виробник зовсім не піклуватися про довге життя двигуна, в його інтересах забезпечити стабільну роботу двигуна в межах заводської гарантіі.Ето вигідно з точки зору мінімізації гарантійного обслуговування. А після закінчення гарантії у власника автомашини після низки поломок повинна виникнути думка про придбання нового транспортного засобу. Тому досвідчені автолюбителі на питання, коли міняти масло в двигуні, радять це робити, орієнтуючись на рекомендації виробників, але скорочуючи зазначені в них інтервали в залежності від умов експлуатації та віку автомобіля.Еслі умови експлуатації важкі, то рекомендується скоротити зазначений виробником інтервал вдвічі. Наприклад, міняти масло і масляний фільтр не через 10000 тис. Км., А через 5000. Втім, якщо при перевірці масло на щупі густого чорного кольору, це зайвий привід про задуматися про його якнайшвидшої заміни, не чекаючи ніяких розрахункових термінів.

Важкі умови експлуатації

  • Нерегулярність використання автомобіля. При довгих простоях в двигуні утворюється конденсат, який змішуючись потім з продуктами згоряння бензину або дизельного палива, утворює кислоту, що роз`їдає двигун зсередини.
  • Постійні поїздки на короткі відстані. Коли двигун не встигає повністю прогрітися, знову виникають проблеми з конденсатом.
  • Їзда в пробках сприяє постійному перегріву масла в моторі.
  • Погана якість палива.
  • Їзда в умовах забрудненого і запиленого повітря.
  • Буксирування причепа або їзда в горбистій місцевості сприяють окисленню і згущення масла.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!