» » » Коли міняти масло в коробці?

Коли міняти масло в коробці?

Коли міняти масло в коробці?

Деяка частина автомобілістів-любителів вважає, що зовсім не обов`язково робити заміну масла в коробці передач. На практиці все виглядає з точністю до навпаки. Часто міняти мало в КПП не варто, але гірше від цього не буде. Так чому і коли міняти масло в коробці перемикання передач?

У самій КПП немає таких високих температур як в двигуні, але з часом і там накопичується технічна бруд (дрібна стружка від шестерень). В результаті цього масло поступово починає втрачати необхідний змазує ефект, тому затягування термінів заміни масла безпосередньо впливає на експлуатаційні терміни КПП.

Масла, що заливаються в коробки, бувають:

  • синтетичні,
  • напівсинтетичні,
  • мінеральні.

Вони розрізняються по в`язкості (SAE) і виробляються для автомобілів різного класу.

мінеральне масло

Мінеральне масло заливають в коробки тих авто, двигуни яких працюють на невеликих оборотах (до 3 тис / хв). Це вітчизняні задньопривідні авто і деякі вантажівки. Заміну такого масла необхідно проводити через 35-40 тис. Км.

напівсинтетика



Напівсинтетичне масло застосовується в автомобілях, двигун яких працює на 3-4 тисячах об / хв. Це, як правило, недорогі іномарки і передньопривідні авто вітчизняного виробництва. У такому маслі містяться різні присадки, що роблять шестерінки більш стійкими до корозії і зносу. Перевага напівсинтетичного масла - оптимальне співвідношення якості і ціни. Проводити заміну «напівсинтетики» рекомендується через 45-50 тис. Км.

синтетика

Синтетичне масло використовується в основному в автоматичних КПП і механічних коробках, якими комплектуються дорогі іномарки. У ньому міститься багато присадок, які захищають шестерні від перевантажень і корозії. Проводити зміну такого масла рекомендується через 65-70 тис. Км пробігу. Міняти масло в коробці автомат необхідно частіше - через 50 тис. Км. Пояснюється це тим, що в АКПП механізм складніший і масла в ньому витрачається в два-три рази більше ніж в МКПП.

В даний час синтетичне масло є найбільш досконалим трансмісійним маслом. Воно містить найбільш повний пакет присадок, що захищають коробку від передчасного зносу, і має максимальну очистку. Ціна у «синтетики», звичайно, висока, але вона себе виправдовує.

Ось коротко і все по темі: міняти чи масло в коробці? Найкращий варіант - застосовувати масло, яке рекомендує виробник для своїх автомобілів. Наприклад, у вітчизняній класиці не варто використовувати дороге синтетичне масло. Ці машини просто-напросто на нього не розраховані, так як розроблялися ці моделі майже чверть століття тому. У той час таких масел ще і в помині не було. В дорогу іномарку також не варто лити мінеральне дешеве масло В іншому разі вона поломки.

Останній момент: якщо ви встигли забути коли міняли масло, що не мучте себе цією проблемою. Якнайшвидше замініть його. Від цього всі будуть тільки у виграші - і ви, і ваш автомобіль.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!