» » » Як перевірити масло в акпп?

Як перевірити масло в акпп?

Як перевірити масло в АКПП?

Для того, щоб всі системи в автомобілі працювали справно і тривалий час, необхідно виконувати нескладні вимоги заводу-виготовлювача. На сьогоднішній день все більшу кількість людей починають експлуатувати автомобілі з автоматичною коробкою передач. Це пов`язано як з підвищенням надійності даних пристроїв, так і з підвищеною комфортабельністю їзди, в порівнянні з механічною коробкою передач. Тому, доцільно розглянути, як перевірити масло в АКПП, що в подальшому допоможе спростити експлуатацію автомобіля власнику.

Отже, в деяких автоматичних коробках перемикання передач передбачений щуп для перевірки рівня масла, а в деяких передбачена спеціальна пробка. У другому випадку існує певні труднощі при перевірці якісного стану масла, тому що для цього необхідно встановити автомобіль на яму або підйомник. Для автомобілів з коробками обладнаними щупом все значно простіше.

Як перевірити масло в АКПП: поради

При вимкненому і холодному двигуні виймаємо щуп. На ньому (в більшості випадків) нанесені дві позначки:

  • HOT (також може бути нанесено 90 °). Рівень масла, на прогрітому автомобілі і коробці передач (для цього необхідно проїхати від 15 до 20 кілометрів).
  • COLD (може бути нанесено 20 °). Це приблизний показник рівня масла, яким користуються при заміні.


Природно, що відмітка HOT знаходиться вище, так як при нагріванні об`єм масла збільшується. При перевірці чинимо так:

  1. Після того, як прогріли коробку передач, зупиняємо автомобіль на рівному майданчику без нахилу і перевіряємо рівень масла. Крім того, що воно повинно знаходитися у встановлених межах, воно повинно бути прозорим і без запаху гару. Незалежно від того якого кольору масло ви заливали при заміні, в процесі експлуатації автомобіля воно придбає коричневий колір.
  2. Якщо в процесі перевірки, у масла був виявлений характерний запах гару, то необхідно терміново відправлятися в сервісний центр. Причиною цього явища може бути тривала буксирування незалежно автомобіля або причепа.
  3. Також слід звернути увагу, якщо масло в коробці вспененное (у всьому обсязі приблизно рівну кількість дрібних бульбашок). Такі наслідки виникають при перевищенні необхідного рівня. В цьому випадку, необхідно заглушити двигун і почекати деякий час, потім перевірити рівень масла. При його повній відсутності на щупі - необхідно його долити в АКПП. Якщо ж він вище необхідного рівня, оглядаємо саму коробку передач (в цьому випадку вона повинна бути в маслі) і видаляємо надлишки.

Ось основні правила, які допоможуть продовжити термін експлуатації Вашого автомобіля. Користуйтеся отриманими теоретичними знаннями на практиці і ваш автомобіль прослужить вам довше!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!